Εργατικό Κέντρο Πειραιά : Καταγγέλλουμε την παρουσία των δυνάμεων καταστολής στις πύλες της COSCO

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε την παρουσία των δυνάμεων καταστολής στις πύλες της COSCO από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα παραμονή Πρωτομαγιάς.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους απεργούς λιμενεργάτες οι οποίοι παλεύουν για τα αυτονόητα έπεσε για άλλη μια φορά στο κενό.

Οι λιμενεργάτες με την παλικαρισια στάση τους για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι όσες Αύρες, ΜΑΤ, λιμενικούς, αστυνομία, ΔΙΑΣ, ΟΥΚ κι αν επιστράτευσει η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάμψει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.

Καλούμε την εργοδοσία της Cosco  και  των  υπόλοιπων εργολαβικών εταιριών να κάνουν δεκτά τα αιτήματα των εργαζομένων για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ένταξη τους στα ΒΑΕ, υπολογισμό νυχτερινών, Κυριακών κλπ προσαυξήσεων.

Τους λέμε η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Διαμηνύουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι οποιαδήποτε προσπάθεια ποινικοποίησης και καταστολής των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι μέσα από μαζικές συνελεύσεις του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ θα πέσουν στο κενό. Η αλληλεγγύη των εργαζομένων που εκφράζεται από το πρωί και όλο το προηγούμενο διάστημα προς τους λιμενεργάτες είναι το όπλο μας. Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των εργαζομένων ενάντια στην εκμετάλλευση.

Καλούμε τώρα αμέσως να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής από τις πύλες της Cosco και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων.

Δίνουμε όλοι ραντεβού στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά αύριο Κυριακή 1η Μάη στις 11:00 στο Πασαλιμάνι κι αμέσως μετά στη συγκέντρωση των εργαζομένων στην Cosco. Αυτός ο αγώνας είναι όλων των εργαζομένων.

 

 

Περισσότερα

Συγκέντρωση υγειονομικών στο υπ.Υγείας(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες

Εργατικό Κέντρο Θήβας : Όχι στο νομοσχέδιο που συνεχίζει να υποβαθμίζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Θήβας με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση σε σημερινή του συνεδρίαση ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ...