Εργατικό Κέντρο Πειραιά : Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

Δημοσιεύτηκε στις

Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου η τράπεζα της Eurobank βγάζει σε πλειστηριασμό το σπίτι ενός εργαζόμενου, πετάει έξω από την πρώτη κατοικία της μια οικογένεια.

Το «έγκλημα» του εργαζόμενου είναι ότι αυτός, όπως και όλοι μας, πλήρωσε το μάρμαρο της καπιταλιστικής κρίσης. Δουλεύοντας ως αντιπρόσωπος πωλητής μεγάλου μονοπωλίου του γάλακτος, πήρε ένα στεγαστικό δάνειο για να έχει το σπίτι του. Τα χρόνια της κρίσης η επιχείρηση τον απέλυσε, όπως συνέβη με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους όλη αυτή τη δεκαετία της κρίσης. Η περιπλάνηση ανάμεσα στο μεροκάματο και την ανεργία κοντά 10 χρόνια τώρα δεν του επέτρεψε να πληρώσει τις δόσεις του δανείου.

Όλα τα χρόνια που πλήρωνε αποπλήρωσε το πάνω από το ένα τρίτο του δανείου, όμως σήμερα με τόκους φέρεται να χρωστά πιο πολλά από όσα δανείστηκε!

Έτσι είναι το σύστημα: για το λαό έχει κατασχέσεις, για τους μεγαλοοφειλέτες που είναι κεφαλαιοκράτες υπάρχουν νέες φοροαπαλλαγές και χαριστικές ρυθμίσεις. Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά.

Είναι προκλητική η στάση των τραπεζών, που για να διαπραγματευτούν με τους ανθρώπους που δε θέλουν να μείνουν στο δρόμο βλέποντας τους κόπους μιας ζωής να σβήνουν, ζητά υπέρογκα ποσά, όπως από το συγκεκριμένο εργαζόμενο που για να συζητήσει νέα ρύθμιση ζητά 28000ευρώ μπροστά! Είναι πρόκληση ειδικά όταν ο ελληνικός λαός έχει χρυσοπληρώσει πολλές φορές τις τράπεζες.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς, τους εργαζόμενους, το λαό του Πειραιά να περιφρουρήσουν τη λαϊκή περιουσία, το σπίτι τους που έχτισαν με τόσο κόπο και ιδρώτα. Να διαμορφώσουμε ένα ισχυρό κίνημα αντίστασης, απέναντι στην κυβέρνηση, στους τραπεζίτες και στα κοράκια που έχουν βάλει στο μάτι την περιουσία του λαού, ενάντια στον νέο νόμο της κυβέρνησης που κάθε άλλο παρά την προστατεύουν βάζοντας ουσιαστικά το δίλημμα «ή θα πτωχεύσεις και θα χάσεις το σύνολο της περιουσίας σου ή θα αποδεχθείς να γίνεις νοικάρης στο ίδιο του το σπίτι».

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους, τους συνταξιούχους να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στις 9 π.μ. στο συμβολαιογραφείο της οδού Σωτήρος Διος 23 ενάντια στον Πλειστηριασμό.

Απαντάμε με την Αλληλεγγύη μας.

Κάτω τα χέρια από τα σπίτια του λαού.

Κανένας πλειστηριασμός.

 

Περισσότερα

Η Αγία Ιωάννα των Σφαγείων του Μπέρτολ Μπρεχτ από τη θεατρική Ομάδα του ΠΑΜΕ

Στην τελική ευθεία οι πρόβες για την παρουσίαση στο κοινό, της παράστασης «Η Αγία...

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων: Ανοικτή σύσκεψη – συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων και άλλων τοπικών συλλόγων της περιοχής,...

Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360Connect και λ.θ: Συνάντηση 7 Ιούλη για τη προστασία της πρώτης κατοικίας εργαζόμενου από τη Vodafone

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Σωματείου μας για τη κινητοποίηση έξω από τα γραφεία...