Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Για την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ κατά απεργών εργατών στη Μαλαματίνα

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ και των υπόλοιπων δυνάμεων καταστολής στο εργοστάσιο «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» στη Θεσσαλονίκη απέναντι στους απεργούς – εργαζόμενους του εργοστασίου.

Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη λειτουργώντας ως «πορτιέρης» για την εργοδοσία, εφαρμόζοντας τον νόμο Χατζηδάκη, αντί να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, να τους επιτίθεται και να τους τραυματίζει θέλοντας να μπάσει μέσα τους απεργοσπάστες.

Έχουμε πείρα. Η εργατική τάξη δεν τρομοκρατείται γιατί έχει το δίκιο με το μέρος της. Εμείς παράγουμε τον πλούτο και μια χούφτα εκμεταλλευτές καρπώνονται τον ιδρώτα μας.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει ΤΩΡΑ τις δυνάμεις καταστολής και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας στο εργοστάσιο «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» όπως αυτά έχουν διατυπωθεί κατά τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα τους. Να γυρίσουν στη δουλειά οι 15 απολυμένοι συνάδελφοι.

Δεν τρομοκρατούμαστε, η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, στον αγώνα βρίσκεται η ελπίδα.

 

Περισσότερα

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας – ΣΕΤΗΠ: Για τη συνάντηση με το Υπ. Εργασίας για τα προβλήματα των εργαζομένων στην ψηφιοποίηση

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Ιουλίου συνάντηση αντιπροσωπείας των σωματείων μας, της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων...

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Περισσότεροι από 140 Φοιτητικοί Σύλλογοι απορρίπτουν το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διαγραφές και τα μέτρα έντασης της καταστολής

Περισσότεροι από 140 Φοιτητικοί Σύλλογοι  απορρίπτουν το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διαγραφές και...

Συνδικάτο Υπαλλήλων Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας:16 Ιούλη μηχανοκίνητη πορεία προς την 120 ΠΕΑ

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ 120 ΠΕΑ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ Εκκίνηση, ώρα 7:30μμ...