Παρασκευή, Απρίλιος 16

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Διαμαρτυρία στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς

0
image_pdfimage_print

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά μαζί με σωματεία της δύναμής του πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά απαιτώντας μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Αφού ανέδειξαν τα δεκάδες κρούσματα που καταγράφηκαν στους χώρους δουλειάς το τελευταίο διάστημα απαίτησαν:

  • Μαζικό εμβολιασμό του λαού σε πλήρως στελεχωμένα εμβολιαστικά κέντρα, με μόνιμο προσωπικό και με νέες προσλήψεις, όχι στην μετακίνηση του προσωπικού.
  • Ουσιαστική ενίσχυση της πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των Νοσοκομείων με τη στελέχωσή τους από το αναγκαίο προσωπικό και εξοπλισμό. Άμεση επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων. Μαζικά τεστ στον λαό του Πειραιά.
  • Με ευθύνη της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των Δήμων να γίνουν μαζικά τεστ και συχνοί έλεγχοι στους χώρους δουλειάς για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας των εργαζομένων, αλλά και όλων των αναγκαίων μέτρων σε περίπτωση που υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα. Σε κάθε περίπτωση να εξασφαλίζονται όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων που νοσούν καθώς δεν μπορεί να αποτελεί ατομική ευθύνη σε συνθήκες μάλιστα έξαρσης της πανδημίας.
  • Να στελεχωθούν άμεσα οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους και να διενεργηθούν έλεγχοι σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Καταγραφή και δημοσιοποίηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε κάθε επιχείρηση. Διασφάλιση της τήρησης όλων των απαραίτητων μέτρων στην περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος.
  • Ειδική φροντίδα για τις πιο ευάλωτες ομάδες της περιοχής, οικονομικούς μετανάστες, πρόσφυγες και Ρομά με ειδικά ενημερωτικά – διαγνωστικά συνεργεία στις περιοχές που κατοικούν και στους χώρους που συχνάζουν.
  • Διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων (μισθοί κλπ) των εργαζομένων που νοσούν οι ίδιοι ή μπαίνουν προληπτικά σε καραντίνα.
  • Ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων προς και από τη δουλειά με πύκνωση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Από πλευράς της Περιφέρειας ανέφερε ότι δεν είναι αρμόδια στα περισσότερα θέματα και την ευθύνη την έχει η κεντρική διοίκηση.

Επίσης ανέφερε ότι από πλευράς της ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει την πανδημία. Συγκεκριμένα με 7 κλιμάκια (14 άτομα) προσωπικό να ελέγχουν την τήρηση των μέτρων υγιεινής σε χώρους δουλειάς, στα σχολεία κ.α. Καθώς επίσης ότι έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στις πύλες εισόδου μας και είναι στην ευθύνη της περιφέρειας το Λιμάνι του Πειραιά.

Οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν αυτόν τον αγώνα για την προστασία της ζωής των εργαζομένων και των οικογενειών τους κόντρα στην απροθυμία της κυβέρνησης να πάρει ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας και μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Share.

Comments are closed.