Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ανακοίνωση για την έλευση της φρεγάτας “ΚΙΜΩΝ”

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά, με αφορμή τη χθεσινή έλευση και υποδοχή μετά τιμών της φρεγάτας «Κίμων», της πρώτης από τις τέσσερις φρεγάτες τύπου Belharra, στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, καλεί την εργατική τάξη, τον λαό και τη νεολαία του Πειραιά σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Οι φιέστες της κυβέρνησης της ΝΔ, στο όνομα δήθεν της υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, δεν μπορούν να κρύψουν την προετοιμασία για έναν ιµπεριαλιστικό πόλεμο μεγάλης κλίμακας, με την ακόμα βαθύτερη και πιο ενεργή συμμετοχή της χώρα μας, που στηρίζεται και στη μετατροπή της οικονομίας σε πολεμική. Βάζοντας τον ελληνικό λαό και τους υπόλοιπους λαούς σε μεγάλους κινδύνους, ζητώντας τους να αναπτύξουν «κουλτούρα πολέμου», «υποδοχής σημαιοστολισμένων φερέτρων» και κάθε λογής θυσιών.

Η περιγραφή του υπουργού Άμυνας ότι «οι καινούργιες φρεγάτες, τα καινούργια πλοία είναι πάρα πολύ ακριβά εργαλεία για να μένουν περιορισμένα σε μια στενή θάλασσα όπως το Αιγαίο» επιβεβαιώνεται και από την απόφαση της κυβέρνησης με την πρώτη μεγάλη αποστολή της φρεγάτας «Κίμων» να είναι στον Ινδο- Ειρηνικό Ωκεανό. Αποδεικνύεται με περίτρανο τρόπο ότι η αγορά εξοπλιστικών συστημάτων καμία σχέση δεν έχει με την άμυνα της χώρας, αλλά με την συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην κούρσα για την πρωτοκαθεδρία και τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς και ενέργειας.

Για την αγορά πολεμικών εξοπλισμών και την αξιοποίησή τους όπου γης «λεφτόδεντρα» υπάρχουν. Για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών, για την χρηματοδότηση της υγείας, της παιδείας, του αθλητισμού και πολιτισμού για να μη μετατρέπονται σε ακριβοπληρωμένα εμπορεύματα, υπάρχουν μόνο «κόφτες» και τα όρια «των δημοσιονομικών αντοχών».

Τα παραπάνω πάνε χέρι χέρι με την εντατικοποίηση της δουλειάς, το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, την έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας, την ένταση της καταστολής και τον περιορισμό δημοκρατικών ελευθεριών, ως προϋπόθεση για την πολεμική προετοιμασία. Με στόχευση η δικαιολογημένη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση των εργαζομένων από την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, που στηρίζεται από τις δυνάμεις που πίνουν νερό στο όνομα της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, να εγκλωβίζεται στις μυλόπετρες των δήθεν «εθνικών στόχων» και των διάφορων «σωτήρων». Όμως η πραγματικότητα και η εμπειρία μας αποδεικνύει ότι τέτοιοι δεν υπάρχουν!

Καμία ανοχή στην πολιτική που μας ξεζουμίζει για τα κέρδη των λίγων και δε διστάζει να μας μετατρέψει σε κρέας για τα κανόνια τους.

Απέναντι στην αντεργατική-αντιλαϊκή επίθεση που μυρίζει μπαρούτι και αίμα, οργανώνουμε την πάλη μας, δυναμώνουμε τον αγώνα και απαιτούμε:

  • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας, που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου και αποτελούν μαγνήτη αντιποίνων.
  • Κανένας στρατιωτικός, φαντάρος εκτός συνόρων! Καμία αποστολή εκτός συνόρων με εμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων!
  • Να μην χύσει το αίμα του ο ελληνικός λαός για ξένα προς τα δικά του συμφέροντα!

ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ,

ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ!

 

Περισσότερα

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: 14 Φλεβάρη Όλοι στη γενική συνέλευση

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.00, στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ! Συμμετέχουμε μαζικά στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου...

Συνδικάτο Εργατ/λων Τηλεπικοινωνιών- Πληροφορικής Αττικής: Για το νομοσχέδιο για την προώθηση πολιτικών νόμιμης μετανάστευσης

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης και...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης: Συγκέντρωση Τετάρτη 11 Φλεβάρη, 6μμ στην Κεντρική Πλατεία

Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης-ΣΕΒ και ξεπουλημένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ Επαναφορά των συλλογικών...