Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Για τη συνάντηση με τον Γ. Γραμμ. του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Δημοσιεύτηκε στις

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

 Την Τρίτη 28-11-23 αντιπροσωπεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Διοίκησης Μαρμούτα Δημήτρη και την Πελεκούδα Ιωάννα μέλος της Διοίκησης του ΕΚΠ και πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδ. Δικαίου και Ν.Π.Ι.Δ  Νομού Αχαΐας, μαζί με τον Δήμαρχο Πελετίδη Κωνσταντίνο, συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κύριο Πρόδρομο Πύρο στην Αθήνα .

Σκοπός της συνάντησης ήταν να εξεταστεί η δύσκολη οικονομική κατάσταση των ιδρυμάτων με ευθύνη αυτής της κυβέρνησης αλλά και όλων των προηγούμενων με αποτέλεσμα οι προνοιακές δομές στην περιοχή μας να καταρρέουν μέρα με τη μέρα.

Από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου και του σωματείου, κατατέθηκε υπόμνημα προς το υπουργείο που καταγγέλλει την υποχρηματοδότηση  και την απαξίωση αυτών των ευαίσθητων δομών υγείας με αποτέλεσμα να μην παρέχονται οι απαραίτητες υπηρεσίες προς τους ωφελούμενους και τροφίμους, όπως επίσης και  η ανασφάλεια που επικρατεί στους εργαζόμενους  αυτών των δομών αφού συχνά καθυστερεί η μισθοδοσία τους που μπορεί να φτάσει έως και  τρείς μήνες όπως συνέβη πρόσφατασε δομή της πόλης μας ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος της μη καταβολής του δώρου Χριστουγέννων η του μισθού του Μηνός Δεκεμβρίου.

Επίσης η υποστελέχωση δημιουργεί μεγάλες δυσλειτουργίες αφοί οι εργαζόμενοι αναγκάζονται πολλές φορές να καλύπτουν κενά άλλων ειδικοτήτων με αρκετούς –τες να  εκτελούν εργασίες  πέρα από το επιστημονικό τους πεδίο.

Απαιτήθηκε στον Γενικό Γραμματέα τόσο από τους εκπρόσωπους των εργαζομένων όσο και από την Δημοτική Αρχή της πόλης μας να υπάρξει για όλες τις προνοιακές δομές της πόλης μας μόνιμη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει όλες τις ανάγκες τους ( Ενέργεια, θέρμανση, σίτιση, μισθοδοσία κ.α ), προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για όλες τις ειδικότητες σύμφωνα και με τις ανάγκες του κάθε ιδρύματος, καθώς επίσης και η σταθερή καταβολή των μισθών χωρίς καθυστερήσεις.

Τονίστηκε ιδιαίτερα τόσο από το Εργατικό Κέντρο , το σωματείο όσο και από τον Δήμαρχο ότι στις δομές αυτές πρέπει  το κράτος να παρέχει όλη εκείνη την χρηματοδότηση, το επιστημονικό προσωπικό  και τις υποδομές για να επιτελούν το λειτούργημα τους και να μην στηρίζονται στον εθελοντισμό , στη φιλανθρωπία και τις δωρεές.

Ο Γενικός Γραμματέας αναγνώρισε τις ελλείψεις που υπάρχουν, λέγοντας όμως το γνωστό «χρήματα δεν υπάρχουν»  και ότι όπου μπορούν σε δευτερεύοντα ζητήματα θα προσπαθήσουν να κινήσουν τις διαδικασίες καθώς και στην πρόταση του Εργατικού Κέντρου, του σωματείου και του Δημάρχου για λειτουργία των δομών αυτών με αποκλειστική ευθύνη του κράτους απάντησε ξεκάθαρα πως αυτές δεν μπορούν να έχουν αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας μαζί με το σωματείο, τους εργαζόμενους, τους ωφελούμενους, τις οικογένειες τους και με την Δημοτική αρχή της πόλης μας θα αγωνιστούμε έτσι ώστε αυτές οι δομές να μην «μαραζώσουν» και οδηγηθούν στα χέρια επιχειρηματιών που βάζουν τα κέρδη τους πάνω από τις ζωές μας.

Θα συνεχίσουμε αγωνιστικά και διεκδικητικά κλιμακώνοντας τον αγώνα μας ενάντια στη λογική  του «κόστος – όφελος» που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ ακόμα και σε αυτές τις ευαίσθητες δομές με «άξιους» συμπαραστάτες δίπλα της όλα τα κόμματα  που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα και απαξίωσαν με τις πολιτικές τους την λειτουργία αυτών των ιδρυμάτων.

 

 

Περισσότερα

Σωματείο Ιδιωτ. Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Δράμας: Όλοι στην απεργία 288 Φλεβάρη στις 11.30πμ στο Διοικητήριο

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ  ΣΤΙΣ 11:30π.μ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ Ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου: Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη Αργία

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ! Δουλειά 7...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 22Φλεβάρη στις 10:00πμ διαδηλώνουμε μαζί με τους απεργούς υγειονομικούς έξω από το υπ. Υγείας

Οι ανάπηροι και οι χρόνοι πάσχοντες σε κίνδυνο! Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα σε θέση...