Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Σοβαρά τραυματίστηκε  ναυτεργάτης σε πλοίο της γραμμής με Ιταλία

Δημοσιεύτηκε στις

ΣΟΒΑΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ GRIMALDI

Σοβαρά τραυματίστηκε  ναυτεργάτης σε πλοίο της γραμμής με Ιταλία

To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας και η   Επιτροπή Αγώνα Ναυτεργατών Πάτρας – Ιταλίας καταγγέλλει τον σοβαρό τραυματισμό Ιταλού ναυτεργάτη σε πλοίο της εταιρείας  GRIMALDI.  Ο 31χρονος ναυτεργάτης τραυματίστηκε  από αλυσίδα του πλοίου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.

Είναι σοβαρές οι ευθύνες της κυβέρνησης, του Υπουργείου Ναυτιλίας και της εταιρείας που αφήνουν να πλέουν μεσοπέλαγα πλοία-σαπάκια! Είναι η ίδια εταιρεία που πριν από μερικά χρόνια πλοίο της έπιασε φωτιά στη γραμμή Πάτρα-Ιταλία, αποδεικνύοντας πως τα μέτρα ασφαλείας είναι ανύπαρκτα στο όνομα του κέρδους.

Άμεση ήταν η παρέμβαση αντιπροσωπείας τόσο της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου όσο και της Επιτροπής Αγώνα Ναυτεργατών στο Λιμεναρχείο, απαιτώντας να διαλευκανθούν άμεσα τα αίτια του συμβάντος, όσο και στο νοσοκομείο όπου μέλη τους επισκέφθηκαν και τον τραυματία ναυτεργάτη.

Ακόμα ένα σοβαρό εργατικό “ατύχημα ήρθε να προστεθεί στον μακρύ καθημερινό κατάλογο των εργαζομένων, που φεύγοντας απ’ το σπίτι τους για το μεροκάματο, επιστρέφουν σ’ αυτό σακατεμένοι, σε μια συνέχεια των καθημερινών “κοιλάδων των Τεμπών” που δεν έχουν τέλος στους χώρους δουλειάς.

Στο δίλλημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» επιλέγουμε τις ζωές μας κόντρα στα κέρδη τους με τη δύναμη των συνδικάτων και του οργανωμένου αγώνα, για να πάψουμε πια να μετράμε «νέα Τέμπη».

 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 7 Μάρτη στην πλατεία Γεωργίου στις 7μμ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Περισσότερα

Σωματείο “Η Ενότητα” : Όχι στην προσπάθεια εκφοβισμού στρατιώτη επειδή εξέφρασε τα φιλειρηνικά – αντιΝΑΤΟϊκά αισθήματα του λαού μας

Είναι ακραία, πρωτοφανής και απαράδεκτη, η κλήση σε απολογία του στρατευμένου Τζιρίτα Αντώνη από...

Σωματείο “Η Ενότητα” : Καμιά σκέψη για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Καμιά σκέψη για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Στηρίζουμε τον αγώνα των...

ΟΜΕ – Να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα – Όλοι στις διαδηλώσεις

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ Η ΟΜΕ καλεί όλα τα Σωματεία του κλάδου...