Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Νέο εργατικό ατύχημα στο ΔΕΔΔΗΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Απαιτούμε να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια και οι συνθήκες του νέου εργατικού ατυχήματος στο ΔΕΔΔΗΕ.

Στη μεγάλη λίστα των εργατικών ατυχημάτων, που αποτελούν πλέον καθημερινότητα στους χώρους δουλειάς σε όλη τη χώρα, προστέθηκε ένα ακόμη εργατικό ατύχημα συναδέλφου, υπαλλήλου του ΔΕΔΔΗΕ που τραυματίστηκε το περασμένο Σάββατο ενώ εκτελούσε εργασίες αποκατάστασης βλάβης, αφού έσκασε φιάλη με αντιοξειδωτικό υγρό με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια.

Το παραπάνω περιστατικό και συνολικά ο μεγάλος αριθμός των «εργατικών ατυχημάτων» δεν οφείλονται στην “κακιά στιγμή”. Είναι αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών, της εντατικοποίησης και της ανυπαρξίας μέτρων προστασίας που επικρατούν στην πλειοψηφία των χώρων δουλειάς. Συνθήκες που αναδεικνύουν τις εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για το θεσμικό πλαίσιο θωράκισης της εργοδοτικής ασυδοσίας που νομοθέτησαν, για τις σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, όσο και για την υποστελέχωση της Τεχνικής και Κοινωνικής Επιθεώρησης Εργασίας με αποτέλεσμα.

Απαιτούμε να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια και οι συνθήκες του εργατικού ατυχήματος. Η εργοδοσία να αναλάβει πλήρως τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αποκατάστασης και να αποζημιώσει τον συνάδελφό μας για το ατύχημα, να καταβάλει κανονικά τους μισθούς για όσο χρονικό διάστημα ο εργαζόμενος δεν θα μπορεί να εργάζεται.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο ΔΕΔΔΗΕ, ανεξαρτήτου σχέση εργασίας, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να απαιτήσουν και να παλέψουν για μέτρα προστασίας στην εργασία αλλά και εντατικούς ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Να απαιτήσουν την εφαρμογή μέτρων προστασίας από τον καύσωνα, ειδικά όσο αναφορά τους εργαζόμενους που πραγματοποιούν εξωτερικές εργασίες.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας εύχεται ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφό μας.

 

Περισσότερα

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: 12 Ιούνη συμμετέχουμε μαζικά στις συγκεντρώσεις έξω από το πολυκατάστημα NOTOS

O AΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΤΟS  ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ Στηρίζουμε την 4ωρη στάση...

Σωματείο Εργαζομένων ΕMFI(πρὼην ΕΒΓΑ): Όλοι στην απεργία 10 Ιούνη. Να ανακληθεί η άδικη απόλυση

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ Το Σωματείο και όλοι...

Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση στην ΑΔΕΔΥ: Για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Με τη συνταγματική αναθεώρηση, με την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, η κυβέρνηση...