Εργατικό Κέντρο Νάουσας : 6 Οκτώβρη σύσκεψη για την οργάνωση της Πανελλαδικής Απεργία και της αλληλεγγύης

Δημοσιεύτηκε στις

Όλοι και Όλες στη σύσκεψη που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας τη Πέμπτη 6 Οκτώβρη στις 7μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου για την οργάνωση της Πανελλαδικής απεργίας και της αλληλεγγύης !

Τα Συνδικάτα που υπογράφουμε αυτό το κείμενο καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους φορείς του Δήμου και του Νομού, να συντονιστούμε για να σημάνουμε απεργιακό ξεσηκωμό στις 9 Νοέμβρη.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε σωματείο και κάθε εργαζόμενο για να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε πείρα, να οργανώσουμε την απεργιακή απάντησή μας ενάντια στην πολιτική που καταδικάζει εμάς και τις οικογένειές μας στην ενεργειακή φτώχεια και τους μισθούς πείνας.

Απευθύνουμε σε όλα τα συνδικάτα και την εργατική τάξη, κάλεσμα μαζικής, αγωνιστικής, απεργιακής απάντησης, απέναντι στην βαρβαρότητα και τα βάσανα που μας έχουν βάλει στη ζωή μας επιχειρηματικοί όμιλοι, το πολιτικό τους προσωπικό και η ΕΕ.

Κάλεσμα μαζικής διεκδίκησης γενναίων αυξήσεων στους μισθούς και τα μεροκάματα, απάντηση στα ψίχουλα της κυβέρνησης και τα κάθε λογής pass. Απάντηση στους εκβιασμούς για κόψιμο ρευμάτων και θέρμανσης στα σχολεία αν δεν μειώσουν το ρεύμα, στις άθλιες λογικές ότι όσοι δεν συμμορφωθούν θα πεθάνουν.

Κάλεσμα απάντησης στην κυβέρνηση που πανηγυρίζει για την έξοδο μας από τα μνημόνια, βάζοντας μας όμως σε ένα νέο υπερμνημόνιο διαρκείας με ένα νέο τσουνάμι αντεργατικών μέτρων για να συνεχίζουν να μεγαλώνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

 

Κάλεσμα οργάνωσης της πάλης μας. Γιατί η απληρωσιά, η εποχική εργασία, τα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα δεν είναι φυσικά φαινόμενα. Είναι το αποτέλεσμα των αντεργατικών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων πάνω στο δικαίωμα του εργαζόμενου να δουλεύει σαν σύγχρονος άνθρωπος κι όχι σαν σκλάβος του Μεσαίωνα.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να μην πέσουν στην παγίδα της αναμονής, των ψεύτικών ελπίδων, που μόνο αποτέλεσμα θα έχει το να κερδίσουν κι άλλο χρόνο τα αφεντικά, να εξαπολύσουν νέα ακόμα μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματά μας.

Κάλεσμα αγωνιστικής απάντησης στους επαγγελματίες που βρίσκονται αντιμέτωποι με τους υπέρογκους λογαριασμούς , την αναδουλειά και τον κίνδυνο να κλείσουν τα μαγαζιά τους.

Καλούμε τους βιοπαλαιστές αγρότες  που από τη μία βιώνουν τις τεράστιες αυξήσεις τους κόστους παραγωγής και από την άλλη τις χαμηλές τιμές με τις οποίες οι βιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι αγοράζουν τα προϊόντα τους. Που έχουν φτάσει στο σημείο να κόβουν τα δέντρα τους για θέρμανση παρά να μένουν στο χωράφι.

Δεν συμβιβαζόμαστε με απειλές ότι « όποιος δεν προσαρμοστεί θα πεθάνει» γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι:

  • Τα δισεκατομμύρια από την φοροληστεία του λαού, από τα διάφορα ευρωπαϊκά ταμεία, πηγαίνουν στις τσέπες των λίγων, των μεγάλων επιχειρήσεων.
  • Οι πολιτικές επιλογές της πράσινης ανάπτυξης, της συμμετοχής της χώρας μας στον πόλεμο, πληρώνονται από εμάς και τις οικογένειές μας, με τις τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια, τα τρόφιμα, τα καύσιμα, τα ξύλα , το πέλετ, και  την καταστροφή του περιβάλλοντος με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών.
  • Το παραμύθι πως αν η επιχείρηση πάει καλά, αν η οικονομία της χώρας αναπτύσσεται θα περισσέψει κάτι και για εμάς είναι για τις τσέπες των μεγάλων επιχειρήσεων. Γιατί την ώρα που οι βιομήχανοι στα τρόφιμα θησαυρίζουν οι εποχιακοί εργάτες καλούνται να ζήσουν με ένα επίδομα ανεργίας λίγων μηνών που δεν φτάνει ούτε για μια εβδομάδα!
  • Η καταστολή και η  ποινικοποίηση των αγώνων μας γίνεται γιατί φοβούνται τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα , οπότε αυτό είναι που χρειάζεται να δυναμώσουμε.

Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα που χάραξαν οι εργαζόμενοι στην COSCO, την EFOOD, την ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, στο Βαρβαρέσο  και σε δεκάδες άλλους χώρους!

Συνεχίζουμε με αισιοδοξία από τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζόμενων στις τελευταίες απεργίες του Απρίλη και του Ιούνη, από το μεγάλο συλλαλητήριο των σωματείων για τη ΔΕΘ.

Στον αγώνα η ελπίδα για πραγματική ανακούφιση των οικογενειών μας!

  • Με αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις που να κατοχυρώνουν δικαιώματα σε κάθε κλάδο και κάθε επιχείρηση για να μην μείνει κανένας εργάτης απλήρωτος και πεινασμένος!
  • Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Επαναφορά της Κυριακής-αργίας σε όλους τους κλάδους.
  • Με ουσιαστικά μέτρα μείωσης του κόστους ενέργειας για τα λαϊκά σπίτια, με μέτρα για τη θέρμανση, το ρεύμα, τα καύσιμα, τα ξύλα, το πέλετ,  για τις οικογένειές μας, για να μην μείνει κανένας εργάτης παγωμένος!
  • Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
  • Με πάλη για σωματεία μαζικά, ενωτικά, σε κάθε χώρο δουλειάς, με κατοχύρωση των δημοκρατικών ελευθεριών μας, για να μην μείνει κανένας εργάτης μόνος!

Κλιμακώνουμε τη δράση μας, οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας!

Η ελπίδα βρίσκεται στον συντονισμό για ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους αντεργατικούς νόμους, ενάντια στην ακρίβεια που επιβάλλουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενάντια στη φτώχεια για να πλουτίζουν μια χούφτα πλουτοκράτες.

Όλοι στην μεγάλη σύσκεψη των σωματείων για την προετοιμασία της απεργίας στις 9 Νοέμβρη και την οργάνωση της αλληλεγγύης του λαού. Πέμπτη 6/10, στις 19:00μμ , στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας.

 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ!

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 9Ης Νοέμβρη

 

 

 

Περισσότερα

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Πάρτε πίσω την απόλυση! Κινητοποίηση 26/09 στις 10πμ για απόλυση εργαζομένου επειδή συμμετείχε στην 24ωρη απεργία

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ! ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ  «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Παραδόθηκε η πρώτη δόση της υλικής βοήθειας προς τους πληγέντες της Θεσσαλίας.

Συνεχίζουμε! Μεγάλη ποσότητα υλικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε από τους εργαζόμενους και το λαό της Εύβοιας...