Παρασκευή, Απρίλιος 16

Εργατικό Κέντρο Λευκάδας Βόνιτσας : Για την παράδοση του λιμανιού του Περιγιαλίου στην διαχειρίστρια εταιρία του Σκορπιού “ΜΥΚΗΝΑΙ ΑΕ”

0
image_pdfimage_print

Το τελευταίο διάστημα, με ενέργειες από κοινού της περιφερειακής και της δημοτικής αρχής μέσω του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, γίνεται προσπάθεια πλήρους παράδοσης του λιμανιού του Περιγιαλίου στην διαχειρίστρια εταιρία του Σκορπιού «ΜΥΚΗΝΑΙ ΑΕ». Το συγκεκριμένο λιμάνι πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την φορτοεκφόρτωση βαρέων μηχανημάτων και υλικών για την κατασκευή της τουριστικής επένδυσης στο νησί του Σκορπιού. Στα χαρτιά, η παραχώρηση του χώρου είναι οριοθετημένη, όμως όλοι γνωρίζουν ότι με την έλευση των βαρέων μηχανημάτων που θα πηγαινοέρχονται, στην πράξη θα «καταληφθούν» όλες οι υποδομές του χώρου.

            Δικαιολογημένα, η εξέλιξη έχει προκαλέσει την αντίδραση των κατοίκων. Οι κάτοικοι, Περιγιαλίου και Νυδριού, αλλά και όλης της Λευκάδας γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει η εκχώρηση γης και θάλασσας στο συγκεκριμένο μεγαλοεπιχειρηματία. Είναι γνωστό το καθεστώς απαγόρευσης της πλεύσης ανάμεσα στο Σκορπιό και στη νησίδα Σκορπίδι που δημιούργησε και δημιουργεί μεγάλα προβλήματα σε ψαράδικα και άλλα πλοιάρια.

            Η θέση μας είναι ότι το λιμάνι πρέπει να εξυπηρετεί τις ανάγκες της ντόπιας πρωτογενούς παραγωγής, ενισχύοντάς την και όχι βάζοντάς της εμπόδια προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο επενδυτής. Η πρόσβαση στο λιμάνι να είναι ελεύθερη και ανεμπόδιστη για τους ντόπιους και τους επισκέπτες. 

            Στηρίζουμε τις προσπάθειες των κατοίκων να μη γίνει το παραλιακό μέτωπο του Περιγιαλιού τόπος εργοτάξιο για χάρη του επενδυτή του Σκορπιού. Ο αγώνας για να παραμείνουν οι δημόσιες υποδομές του νησιού σε χρήση κατοίκων και επισκεπτών πρέπει να αγκαλιάσει όλο το λαό της περιοχής, γενικότερα του νησιού μας. Δεν είναι υπόθεση μόνο μιας μερίδας κατοίκων ή ενός χωριού.

Δε θα επιτρέψουμε την παραχώρηση του δημόσιων υποδομών στους ιδιώτες επενδυτές!

Share.

Comments are closed.