Εργατικό Κέντρο Λευκάδας : Ώρα απεργιακού συναγερμού και οργανωμένης λαϊκής αντεπίθεσης!

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου στη συνεδρίασή της την Τετάρτη 3 Νοέμβρη αποφάσισε τη συμμετοχή στην πανελλαδική- πανεργατική απεργία που οργανώνουν δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει εν μέσω πανδημίας προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο με τις «ανατροπές του αιώνα» που γυρίζουν τους εργαζόμενους 100 χρόνια πίσω. Η απεργία θα πραγματοποιηθεί όταν η κυβέρνηση, αποπειραθεί να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο- έκτρωμα ενάντια στους εργαζόμενους.

                Η εξέλιξη που έχουμε μπροστά μας αφορά συνολικά τον ελληνικό λαό, τα παιδιά του, που θα βρεθούν κυριολεκτικά να ζουν και να εργάζονται σε μια χώρα – απέραντη «Ειδική Οικονομική Ζώνη», με όρους σύγχρονης σκλαβιάς, για να αναπτυχθούν τα κέρδη μιας χούφτας εκμεταλλευτών. Αφορά εξίσου τους βιοπαλαιστές επαγγελματίες, τους αγρότες. Στοχεύουν στο μέλλον των νέων παιδιών. Είναι εξέλιξη- σταθμός στην πορεία ξηλώματος των δικαιωμάτων των εργαζομένων

                Διανύουμε μία περίοδο που η αγωνία κάθε εργατικής – λαϊκής οικογένειας βρίσκεται στο βασικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και όλος ο κόσμος, στην πανδημία. Η πολιτική της κυβέρνησης συνειδητά αφήνει απροστάτευτο τον λαό. Η έξαρση της ασθένειας είναι καθαρά αποτέλεσμα της προσαρμογής των πρωτοκόλλων υγείας στα πρωτόκολλα κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Η Υγεία πνίγεται μπροστά στην ανάγκη να λειτουργεί η οικονομία, ενώ οι μεγάλες κουβέντες κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας για ιεράρχηση της ανθρώπινης ζωής, όπως και τα χειροκροτήματα στους «ήρωες» εργαζόμενους, έχουν πάει περίπατο.

Έχουν στα σκαριά:

  •                 10ωρη ημερήσια εργασία με απλήρωτες υπερωρίες
  •                 Επέκταση της δουλειάς τις Κυριακές
  •                 Νέες μειώσεις στους μισθούς, που αυτή τη στιγμή σε προγράμματα         «απασχόλησης» μακροχρόνια ανέργων, ο «πάτος» είναι στα 200 ευρώ.
  •                 Εμπόδια στη διεκδίκηση των εργαζομένων απέναντι στους εργοδότες
  •                 Επι της ουσίας απαγόρευση της απεργίας σε Δημόσιο και τα ΝΠΔΔ  γυρνώντας τους εργαζόμενους σε άλλες εποχές
  •                 Φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργαζομένων με ένταξή τους σε «βάση δεδομένων», (ας μην υπάρχουν αυταπάτες) στη διάθεση του υπουργείου και της εργοδοσίας
  •                 Το δικαίωμα να περιφρουρήσουν οι εργαζόμενοι την απεργία τους δεν αναγνωρίζεται και       σχεδιάζουν την ποινικοποίησή του νομιμοποιώντας την «πρόσληψη» απεργοσπαστών που                          μέχρι τώρα απαγορευόταν!

                Έχουμε μεγάλη δύναμη και πρέπει να τη νιώσουν! Να συγκροτήσουμε ένα μεγάλο μέτωπο μαζικού απεργιακού αγώνα. Είναι ώρα ευθύνης για όλους! Οργανωμένα, μαζικά, μαχητικά θα πρέπει να απαντήσουμε στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, που μας γυρνάει σε μαύρες εποχές για τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, στην προσπάθεια να κατασταλεί κάθε φωνή που αγωνίζεται για τις σύγχρονες ανάγκες, που διεκδικεί ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Comments are closed.