Τρίτη, 4 Οκτωβρίου

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΣΒΟΥ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΟΜΗ – ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΗ ΒΑΣΤΡΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΨΥΧΩΝ:

0

Καλούμε το λαό της Λέσβου σε αγωνιστική ετοιμότητα. Η Κυβέρνηση με τις ευλογίες και των άλλων αστικών κομμάτων προσπαθεί στα μουλωχτά να υλοποιήσει τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για την κατασκευή δομής – φυλακής στο νησί μας παρά τις αντιθέσεις του λαού. Ο λαός της Λέσβου δεν πρέπει να δείξει κανένα εφησυχασμό καμία επανάπαυση.

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, που το ΣτΕ, πριν λίγες μέρες απέρριψε την προσφυγή του Δήμου Χίου κατά της χωροθέτησης του νέου στρατοπέδου στην περιοχή Θόλος.

Κανείς δεν μας εγγυάται ότι το ΣτΕ θα πάρει διαφορετική απόφαση για την προσφυγή του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου για την περιοχή Βάστρια.

Την απόφαση την έχει πάρει ο λαός της Λέσβου, που εδώ και δύο χρόνια παλεύει, αγωνίζεται και διεκδικεί να μην γίνει το νησί μας στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Όσες αποφάσεις και αν πάρουν, όσες διώξεις και αν γίνουν, ο λεσβιακός λαός θα ξεσηκωθεί και θα τους σαρώσει, με το σύνθημα που μας ενώνει: «Ούτε στη Βάστρια-Ούτε και πουθενά, Στρατόπεδα Συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά».

Καλούμε τον λαό της Λέσβου, τα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς, να δώσουν το παρόν στην παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 4 Αυγούστου, στις 10 το πρωί, έξω από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.