Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής: Για το ξεπούλημα του λιμανιού του Λαυρίου

Δημοσιεύτηκε στις

Η κυβέρνηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ μαζί με τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου και με τις ευλογίες της δημοτικής αρχής του δήμου Λαυρεωτικής, ξεπουλάνε ακόμα παραπέρα  λαϊκή περιουσία, αυτήν την φορά έχοντας βάλει στο στόχαστρο τον Λιμάνι της πόλης του Λαυρίου.

Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση του λιμανιού είναι μια ακόμα αρνητική εξέλιξη για την ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού της ευρύτερης περιοχής.

Είναι μια ακόμα μορφή ανάπτυξης της περιοχής με κριτήριο και γνώμονα τα κέρδη των λίγων, των επιχειρηματικών ομίλων, των μεγάλων touroperators και ενάντια στην ποιότητα ζωής του λαού, στους μικρό αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους της Λαυρεωτικής.

Η πείρα, αλλά περισσότερο η κατεύθυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της ανάπτυξης με κριτήριο το κέρδος, έχει δείξει ότι πρώτα και κύρια θα χτυπηθούν τα εργασιακά δικαιώματα όσων εργάζονται στο λιμάνι και φυσικά όλων όσων χρειαστεί να εργαστούν στο μέλλον εκεί. Την ίδια ώρα που οι εμποροβιοτέχνες της περιοχής εκτός των ελαχίστων «γνωστών-αγνώστων» που θα επωφεληθούν με τις γνωστές διαδικασίες.. θα δουν τα μεγάλα μονοπωλιακά μεγαθήρια κυριολεκτικά να τους κατασπαράζουν το βιός, ενώ λόγω και της μορφολογίας της περιοχής ο λαός θα αποκλειστεί και από την ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα.

Ο εργαζόμενος λαός της περιοχής πραγματικά θα δει να επηρεάζεται ραγδαία προς το χειρότερο η ποιότητα ζωής του, μιας και δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές στο λιμάνι του Λαυρίου ώστε να ανταπεξέλθει στα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων, κυρίως όμως γιατί ότι υποδομές υλοποιηθούν θα πάρουν στα υπόψιν τους μόνο το πως θα φέρουν το μέγιστο κέρδος στους μονοπωλιακούς ομίλους και όχι φυσικά την ποιότητα ζωής όλων όσων ζουν και εργάζονται στην περιοχή.

Επίσης η πείρα και οι εξελίξεις, έχουν δείξει ότι τα λιμάνια πέρα από την ανάπτυξη για τα κέρδη τους, τα χρησιμοποιούν ως ορμητήρια για τα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών και Ευρωπαίων μακελάρηδων. Εξέλιξη που θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνει ο λαός της χώρας και της πόλη μας ακόμα μεγαλύτερος στόχος αντιποίνων των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Καλούμε τον εργαζόμενο λαό της ευρύτερης περιοχής σε επαγρύπνηση, να μην αφήσει την ζωή την δική του και των παιδιών του έρμαιο των αφεντικών και των κερδών τους. Να αντιταχθεί στην προσπάθεια ξεπουλήματος της λαϊκής περιουσίας. Να παλέψει μαζί με το ταξικό κίνημα για λιμάνια που να υπηρετούν τα συμφέροντα των πολλών, που θα είναι ορμητήρια της ανταλλαγής προϊόντων και διαμετακομιστικά κέντρα με όρους που θα έχουν αμοιβαίο όφελος για τους λαούς και όχι ορμητήρια δολοφονικών μηχανών για τα κέρδη των εμπόρων του πολέμου.

Τα λιμάνια, τα βουνά, η θάλασσα και ο αέρας είναι περιουσία του λαού της πατρίδας μας. Έχουμε χρέος να παλέψουμε για να υπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα κόντρα στις κυβερνήσεις που όλα τα τελευταία χρόνια η μία πιο πολύ από την άλλη τα ξεπουλάνε σε μονοπωλιακούς ομίλους που κερδίζουν πάνω στις δικές μας πλάτες με την δική μας ΓΗ και το ΝΕΡΟ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑΙΔΙΩΤΙΚΟΙΠΟΙΗΣΗ. ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙΚΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...