Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Αν. Αττικής: Για την μεταφορά εκρηκτικού υλικού στο Λαύριο

Δημοσιεύτηκε στις

ΝΑ ΔΙΑΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, καταγγέλλει την μεταφορά εκρηκτικού υλικού από το λιμάνι του Λαυρίου, μέσα από τους δρόμους και τις γειτονιές, στο εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Λαύριο που είναι δίπλα ακριβώς από την πόλη,χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

Λίγες ημέρες πριν από την συμπλήρωση δυο χρόνων από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών,μεταφέρουν χωρίς καμία ασφάλεια και θέλουν να αποθηκεύσουν σε υπαίθριο χώρο 350 τόνουςTNT!!! το οποίο προορίζεται για την κατασκευή βλημάτων 155χιλ. της κοινοπραξίας τσέχικης εταιρίας με τα ΕΑΣ, για να σταλούν στο πολεμικό μέτωπο, να σκοτώνονται οι λαοί και να θησαυρίζουν οι πολεμοκάπηλοι  κεφαλαιοκράτες,βάζοντας σε κίνδυνο και  την ζωή εκατοντάδων εργαζομένων στο χώρο, αλλά και χιλιάδων λαού της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Αττικής.

Η διαδικασία ύστερα από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής στον λαό της περιοχής έχει προσωρινά μπλοκαριστεί στο λιμάνι του Λαυρίου.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής να μην αποδεχθεί για τα κέρδη των αφεντικών να παίζεται η ζωή του καθημερινά κορόνα-γράμματα και να μπει στην μάχη για την προστασία των δικαιωμάτων και της ζωής τους.

Απαιτούμε να διασφαλιστεί με όποιο τρόπο και όποιο κόστος η ασφάλεια του λαού.  Το εκρηκτικό υλικό να πάει να αποθηκευτεί σε ασφαλές σημεία που διαθέτει η πολεμική βιομηχανία, κάτι  το οποίο όμως μάλλον κοστίζει για αυτό και δεν επιλέγεται.

Καλούμε όλον τον λαό στις 28 Φλεβάρη να νεκρώσει όλους τους χώρους δουλειάς. Να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών και αυτά που μας ετοιμάζουν καθημερινά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Όλοι στις 28 Φλεβάρη στην απεργία.  Ή τα κέρδη τους ή ζωές μας

Περισσότερα

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καβάλας “Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ”: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου συνταξιούχων του ΙΚΑ Ν. Καβάλας...

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Η σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά

«Με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά». Να σταματήσει, εδώ και τώρα, η γενοκτονία του Παλαιστινιακού...

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΑΝΟΡΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ...