Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Αν. Αττικής: Για την Δίωξη του Πρ. του ΕΚ Πειραιά και του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ της COSCO

Δημοσιεύτηκε στις

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, καταγγέλλει την νέα απαράδεκτη προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων και τις διώξεις εναντίον συνδικαλιστών, που προχωράει το Αστικό κράτος για να θωρακίσει την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων και να βάλει φρένο στο δικαίωμα των εργατών να ζουν  και να εργάζονται με αξιοπρέπεια, να μπορούν να γυρίζουν μετά το τέλος της δουλειάς τους στις οικογένειές τους και όχι καθημερινά να παίζουν την ζωή τους στα ζάρια από την ανυπαρξία μέτρων για την αασφάλειά τους μέσα στους εργασιακούς χώρους.

Αυτήν την φορά στο στόχαστρο της κυβέρνησης βρίσκεται ο συνάδελφός μας Μάρκος Μπεκρής, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο Συνάδελφος σέρνεται σε δίκη με κατηγορίες που συνδέονται με την απεργιακή κινητοποίηση που είχε ξεσπάσει τον Οκτώβρη του 2021, μετά τον τραγικό θάνατο του 46χρονου λιμενεργάτη Δημήτρη Δαγκλή την ώρα της δουλειάς.

Ενός αγώνα πραγματικά ορόσημο για την εργατική τάξη της χώρας μας, ο οποίος ενέπνευσε τους εργαζόμενους και έδωσε αγωνιστική ανάταση μέσα στις δύσκολες της συνθήκες της πανδημίας να κρατήσουν ψηλά την σημαία του αγώνα για τα δικαιώματά τους.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον συνάδελφο και στο σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ και το ΕΚ Πειραιά, που επάξια και με συνέπεια εκπροσωπεί.

Ενημερώνουμε την κυβέρνηση και την εργοδοσία ότι ο συνάδελφός μας δεν είναι μόνος του, έχει στο πλευρό του χιλιάδες εργάτες και εκατοντάδες Συνδικάτα σε όλη την χώρα, και θα μας βρίσκουν μπροστά τους κάθε στιγμή και κάθε ώρα και για τον Μάρκο, αλλά και για οποιαδήποτε άλλον συνάδελφο τολμήσουν να ακουμπήσουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους την Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 9 π.μ., στο Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά (Σκουζέ 3-5), την Δευτέρα το στις 9 το πρωί.

Περισσότερα

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου που...

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Απολύουν τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ! ΌΛΟΙ και ΌΛΕΣ είμαστε δίπλα τους! Η εργατική τάξη είναι δίπλα...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Στηρίζουμε την απεργία που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ την Τετάρτη 17/7

Σε μια περίοδο που καθημερινά μετράμε νεκρούς από εργοδοτικά εγκλήματα και οι εργαζόμενοι βρίσκονται...