Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Αν. Αττικής: Για την Δίωξη του Πρ. του ΕΚ Πειραιά και του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ της COSCO

Δημοσιεύτηκε στις

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, καταγγέλλει την νέα απαράδεκτη προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων και τις διώξεις εναντίον συνδικαλιστών, που προχωράει το Αστικό κράτος για να θωρακίσει την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων και να βάλει φρένο στο δικαίωμα των εργατών να ζουν  και να εργάζονται με αξιοπρέπεια, να μπορούν να γυρίζουν μετά το τέλος της δουλειάς τους στις οικογένειές τους και όχι καθημερινά να παίζουν την ζωή τους στα ζάρια από την ανυπαρξία μέτρων για την αασφάλειά τους μέσα στους εργασιακούς χώρους.

Αυτήν την φορά στο στόχαστρο της κυβέρνησης βρίσκεται ο συνάδελφός μας Μάρκος Μπεκρής, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο Συνάδελφος σέρνεται σε δίκη με κατηγορίες που συνδέονται με την απεργιακή κινητοποίηση που είχε ξεσπάσει τον Οκτώβρη του 2021, μετά τον τραγικό θάνατο του 46χρονου λιμενεργάτη Δημήτρη Δαγκλή την ώρα της δουλειάς.

Ενός αγώνα πραγματικά ορόσημο για την εργατική τάξη της χώρας μας, ο οποίος ενέπνευσε τους εργαζόμενους και έδωσε αγωνιστική ανάταση μέσα στις δύσκολες της συνθήκες της πανδημίας να κρατήσουν ψηλά την σημαία του αγώνα για τα δικαιώματά τους.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον συνάδελφο και στο σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ και το ΕΚ Πειραιά, που επάξια και με συνέπεια εκπροσωπεί.

Ενημερώνουμε την κυβέρνηση και την εργοδοσία ότι ο συνάδελφός μας δεν είναι μόνος του, έχει στο πλευρό του χιλιάδες εργάτες και εκατοντάδες Συνδικάτα σε όλη την χώρα, και θα μας βρίσκουν μπροστά τους κάθε στιγμή και κάθε ώρα και για τον Μάρκο, αλλά και για οποιαδήποτε άλλον συνάδελφο τολμήσουν να ακουμπήσουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους την Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 9 π.μ., στο Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά (Σκουζέ 3-5), την Δευτέρα το στις 9 το πρωί.

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο: Περιοδείες στην προκυμαία και τον κόμβο της ΔΕΗ μπροστά στην απεργία 17 Απρίλη

«Οργώνονται» τους χώρους δουλειάς Κλιμάκιο της Διοίκησης του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΠΕΚ), βρέθηκε από νωρίς...

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Ν. Βοιωτίας: Κάλεσμα στην απεργία 17 Απρίλη

17 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  Διαμαρτυρόμαστε και αγωνιζόμαστε γιατί δεν πάει άλλο. Δουλεύουμε στα Τρόφιμα - Ποτά...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: 26 Απρίλη παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΥΠΑ για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ

Σε έκφραση αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ την Τρίτη 16 Απριλίου, στις 12.30μμ...