Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής: Όλοι και όλες σήμερα στις 7:30μμ στην πλατεία της Νέας Μάκρης

Δημοσιεύτηκε στις

Πόσοι συνάνθρωποί μας πρέπει να θυσιαστούν στο βωμό του κέρδους των μονοπωλιακών ομίλων, για να ενισχυθεί η Δημόσια Υγεία στην Ανατολική Αττική;

Άλλος ένας συνάνθρωπος μας, αυτή την φορά μια 19χρονη κοπέλα και μάλιστα έγκυος, έχασε την ζωή της από την απαξίωση των δημόσιων δομών Υγείας στην χώρα μας, από την τραγική υποστελέχωση του ΕΚΑΒ σε όλη την Περιφέρεια.

Η νέα αυτή τραγική εξέλιξη επιβεβαιώνει την ανυπαρξία των δημόσιων δομών Υγείας στην Ανατολική Αττική, την απουσία Δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου, καθώς και τις μεγάλες ελλείψεις στο ΕΚΑΒ και στους κόμβους διακομιδής που θα έπρεπε να υπάρχουν σε όλες τις περιοχές.

Όλες αυτές οι ελλείψεις έχουν όνομα και είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που απαξιώνει και αδυνατίζει της δημόσιες δομές Υγείας προς όφελος  τις ιδιωτικών μονάδων που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα τελευταία χρόνια.

Είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που υπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων που βάζουν χέρι πλέον και στον τομέα της Υγείας, που βλέπει την ζωή μας σαν κέρδος, την υγεία σαν εμπόρευμα και ευκαιρία για τεράστια κέρδη όσων «επενδύουν» πάνω στις δικές μας ζωές.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει προειδοποιήσει για τις εγκληματικές πολιτικές που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις και για την απουσία δημόσιων δομών Υγείας στην Ανατολική Αττική.

Δεν πάνε ούτε τρεις μήνες που οι υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ παίζανε κρυφτό και τελικά την κοπάνησαν από την πίσω πόρτα για να μην συναντήσουν το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής και τους φορείς της περιοχής που έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην ευρύτερη περιοχή μας.

Οι ευθύνες βαραίνουν όλους όσους ακολουθούν αυτή τη πολιτική που θυσιάζει τις ζωές όλων μας για τα κέρδη μιας παρασιτικής τάξης, γιατί στο «νέο ΕΣΥ» της ΝΔ, του ΟΑΣΑ, της ΕΕ, στα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης όλων των  κομμάτων οι ζωές μας είναι αναλώσιμες.

Τώρα οι εργαζόμενοι να μην ανεχθούν άλλο να κρέμεται η ζωή μας σε μια κλωστή καθημερινά. Να βγουν στο προσκήνιο. Η οργή που νιώθουμε και για αυτό το θάνατο της νεαρής γυναίκας στην περιοχή μας, να γίνει οργή και συνειδήτος αγώνας ενάντια στο σύστημα που ορίζει την ζωή σύμφωνα με τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Όλοι και όλες σήμερα στις 7:30μμ στην πλατεία της Νέας Μάκρης στην συγκέντρωση καταδίκης αυτής της πολιτικής με Σύνθημά μας: Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Τώρα ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και δημιουργία Γενικού Δημόσιου Νοσοκομείου στην Αν. Αττική.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Συλλαλητήριο 23 Ιούλη 7μμ στο Εργατικό Κέντρο. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΛΗ 7μμ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΩΣ ΕΔΩ! Το νερό είναι κοινωνικό...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Βγήκε η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων για τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και είναι σε βάρος τους

Σήμερα βγήκε η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων για τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και...

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Όχι στο νομοσχέδιο διάλυσης των δημοσίων υπηρεσιών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!  Η...