Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής: Το Υπουργείο Εργασίας έχει κατεβάσει ρολά για τα εργατικά δικαιώματα !

Δημοσιεύτηκε στις

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής καταγγέλλει τη στάση του υπουργείου και του υπουργού Εργασίας που παρ όλες τις προσπάθειες  να έρθουμε σε επικοινωνία αλλά και να ορίσουμε συνάντηση μαζί με συμβασιούχους εργαζόμενους από το Αεροδρόμιο είναι κυριολεκτικά άφαντοι.

Ακόμα και χτες όπου ομοσπονδίες και συνδικάτα εργαζομένων από το χώρο των κατασκευών και του πολιτισμού πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας για να απαιτήσουν καθολική εφαρμογή μέτρων επιβίωσης για όλους, συνάντησαν στην κυριολεξία κατεβασμένα ρολά στο υπουργείο Εργασίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από την απουσία των υπουργών της. 

Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στο Αεροδρόμιο βρίσκονται μαζικά σε αναστολή συμβάσεων, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες συνάδελφοι από το χώρο της επίγειας εξυπηρέτησης οι οποίοι δεν έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση για τη στήριξη των 800 ευρώ παρόλο που οι συμβάσεις έληξαν μέσα στο Μάρτη. 

Ειδικότερα στις εταιρείες Swissport και Skyserv η εργοδοσία παρότι μπορεί να μεριμνήσει για να εντάξει σε καθεστώς αναστολής αυτούς τους εργαζόμενους δεν το κάνει. Αξιοποιώντας όλο το νομοθετικό πλαίσιο που της έχουν δώσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις έχει «λήξει» τις συμβάσεις του 70% περίπου του προσωπικού της μέσα στο Μάρτη. Αυτή τη στιγμή 400 περίπου εργαζόμενοι είναι άνεργοι χωρίς καμία στήριξη ενώ πολλοί από αυτούς δεν δικαιούνται ούτε το επίδομα ανεργίας.

Δεν ανεχόμαστε να γίνουμε το μπαλάκι ανάμεσα στα συναρμόδια υπουργεία αλλά και μεταξύ υπουργείων και εργοδοσίας. Δεν πρόκειται να αφήσουμε ήσυχους τους κυβερνώντες να δίνουν υποσχέσεις και να ανακοινώνουν μέτρα από τις τηλεοράσεις χωρίς να υπάρχει κανένα πρακτικό αντίκρισμα για τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο.

Απαιτούμε η κυβέρνηση να απαντήσει στα αιτήματα των εργαζομένων και να προχωρήσει η έρευνα από το αρμόδιο τμήμα του ΣΕΠΕ. Οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο καλύπτουν πάγιες και σταθερές ανάγκες όλα αυτά τα χρόνια και επί της ουσίας αποτελούν προσωπικό που απασχολείται με αορίστου χρόνου σύμβαση. 

Να παρθούν  τώρα  ά μ ε σ α  μέτρα στήριξης για την επιβίωση όλων των συναδέλφων. Το υπουργείο Εργασίας να σταματήσει την κατρακύλα  του, να εμφανιστεί και να δεχτεί το Εργατικό Κέντρο και τους εργαζόμενους από το αεροδρόμιο και να δώσει λύση στα δίκαια αιτήματά τους.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Να αποσύρει τώρα η κυβέρνηση το αντεργατικό τερατούργημα που έφερε για διαβούλευση

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 13ΩΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΕΛΙΚΤΑ ΩΡΑΡΙΑ Παλεύουμε και διεκδικούμε...

Σωματείο Εργαζομένων στην BOEHRINGER-INGELHEIM ΕΛΛΑΣ: Την Τετάρτη 1 Οκτώβρη, είμαστε όλοι στους δρόμους

1η Οκτώβρη Απεργούμε γιατί το νέο αντεργατικό έκτρωμα με τις 13 ώρες δουλειάς στον...

Σωματείο Εργαζομένων ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ: Δίνουμε απεργιακή απάντηση στο νομοσχέδιο έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ ΟΧΙ ΣΤΗ 13ΩΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ - ΣΚΛΑΒΙΑ! Ζήσαμε να το δούμε κι...