Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής , Ομοσπονδία Προσωπικού Αεροπορικών Μεταφορών: Να παρθούν πίσω οι απολύσεις στην Aegean

image_pdfimage_print

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, καταδικάζει τις δεκάδες απολύσεις εργαζομένων στις οποίες έχει προχωρήσει η «Aegean» τους τελευταίους μήνες σε πολλά τμήματα πανελλαδικά.

Σε μια περίοδο που ακολουθεί την τεράστια κερδοφορία της και ενώ υλοποιεί  μεγαλεπήβολα επενδυτικά προγράμματα και απολαμβάνει εκατομμύρια από επιδοτήσεις, η «Aegean» προχωρά προκλητικά σε νέο γύρω απολύσεων.

Η εργοδοσία για άλλη μια φορά δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο απέναντι στους εργαζομένους, στις πλάτες των οποίων στηρίχτηκε αυτή η κερδοφορία. Οι οποίοι, από ήρωες (όπως τους χαρακτήριζε η διοίκηση της εταιρείας) μετατρέπονται σε απολυμένους.

Αποδεικνύεται έτσι από την ίδια την πραγματικότητα ότι τα λόγια της κυβέρνησης για τη δήθεν διαφύλαξη των θέσεων εργασίας ήταν κούφια και πως το μοναδικό της μέλημα ήταν η διαφύλαξη των συμφερόντων της εταιρείας με επιδοτήσεις εκατομμυρίων. Μοναδικός δρόμος για τους εργαζόμενους είναι να  δυναμώσουν τον αγώνα τους βάζοντας μπροστά τη διεκδίκηση των συμφερόντων τους. Διεκδικούμε:

  • Να παρθούν πίσω οι απολύσεις. Καμία νέα απόλυση.
  • Διασφάλιση του εισοδήματός μας. Καμία μείωση μισθού.
  • Ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας μας από την πανδημία.  Σε συνδυασμό με τα απαραίτητα διαλλείματα να δοθούν μάσκες κι αντισηπτικά που να επαρκούν για όλη τη βάρδια. Να γίνονται δωρεάν τακτικά τεστ με ευθύνη της εταιρείας σε όλους τους εργαζόμενους.

Comments are closed.