Εργατικό Κέντρο Λαυρίου Αν. Αττικής : Όλοι την Τετάρτη 20 Νοέμβρη στις 12μ.μ. στην κινητοποίηση των δασεργατών από όλη την χώρα στο Υπουργείο Εργασίας

image_pdfimage_print

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ  ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ 12ΜΗΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Συναδέλφισσες-οι,

 Στην προηγούμενη συνάντηση των Δασεργατών απ’ όλη  την χώρα, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια κινητοποίησής τους, στην  οποία πήρε μέρος και ο Πρόεδρος της Διοίκησης του ΕΚΛ-ΑΑ, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος με κυνικό τρόπο μας απάντησε ότι αυτά τα προγράμματα δεν είναι  για να  προστατεύουν τον λαό, δηλαδή για την πρόληψη από τις φωτιές τις πλημμύρες κτλ, πολύ περισσότερο φυσικά για να έχουν οι εργαζόμενοι σε αυτά μόνιμη και σταθερή εργασία. Τα προγράμματα αυτά όπως ανέφερε είναι για την ανακύκλωση της ανεργίας, σήμερα είσαστε εσείς αύριο κάποιοι άλλοι, μας είπε χαρακτηριστικά. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να προσπαθήσει να δημιουργήσει ενοχές στους συναδέλφους Δασεργάτες λέγοντάς τους ότι δεν σκέφτονται τους υπόλοιπους ανέργους που θέλουν να εργαστούν και ζητάνε την δική τους μονιμότητα!!! Χωρίς ίχνος ντροπής αυτά απάντησαν σε εργαζόμενους που εργάζονται με ψίχουλα ενώ συγχρόνως παράγουν σπουδαίο έργο. Αυτή είναι η κανονικότητα και ανάπτυξή τους, μισή δουλειά, μισά δικαιώματα, ανεργία, χωρίς πρόληψη για την ζωή του λαού. Αυτό μας περιμένει όσο υπάρχει αυτό το σύστημα που βάζει τα κέρδη πάνω από την ζωή μας και τις ανάγκες μας. Καλούμε λοιπόν τους συναδέλφους Δασεργάτες να μην το βάλλουν κάτω η προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει δεν πρέπει να σταματήσει, ανεξάρτητα από την έκβαση του συγκεκριμένου αγώνα, η πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού πρέπει να φτάσει μέχρι το τέλος, μέχρι με την πάλη μας και την οργάνωσή μας, να ανοίξουμε το δρόμο για να ζούμε με βάση τις δικές μας ανάγκες και όχι για τις ανάγκες μιας μικρής παρασιτικής μερίδας της κοινωνίας που ζει εις βάρος μας.

 Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής  καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής  να  δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν  την  νέα Πανελλαδική κινητοποίηση, την Τετάρτη 20 Νοέμβρη στις 12 το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας , στην Αθήνα, των συναδέλφων εργαζομένων στα δασαρχεία με το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, ενάντια στις απολύσεις τους που έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η πρόληψη και πυροπροστασία της Χώρας είναι αναγκαία και αυτό το ζήσαμε με τον πιο τραγικό τρόπο το προηγούμενο καλοκαίρι εδώ στην Ανατολική Αττική. Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις τους. Στηρίζουμε τα αιτήματα τους για άμεση 12μηνη Ανανέωση των συμβάσεων  καθώς και  την μετατροπή αυτών  σε αορίστου χρόνου με την άρση των όποιων νομικών περιορισμών υπάρχουν. Για μόνιμη και σταθερή εργασία, με αξιοπρεπή μισθό, ΣΣΕ και πλήρη δικαιώματα. 

Η Διοίκηση

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.