Εργατικό Κέντρο Λαυρίου Αν. Αττικής : Μέτρα αποκατάστασης των πυρόπληκτων της ευρύτερης περιοχής της Παλλήνης

Δημοσιεύτηκε στις

Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα αποκατάστασης των πυρόπληκτων της ευρύτερης περιοχής της Παλλήνης καθώς και να πραγματοποιηθούν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα για την προστασία του λαού της περιοχής.

 Ενάμιση μήνα μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή της Παλλήνης και των γύρω περιοχών, όσοι έχουν υποστεί τις τραγικές συνέπειες αυτής, βρίσκονται αντιμέτωποι και με την αδιαφορία και  ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού.

Μετά από τόσο καιρό από την πυρκαγιά και επί της  ουσίας δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για την προστασία των πυρόπληκτων,με τον κρατικό μηχανισμό (Κυβέρνηση,  Δήμος,  Περιφέρεια) να έχουν μείνει μόνο στις υποσχέσεις, και όσοι έχουν υποστεί καταστροφές από την πυρκαγιά του Ιουλίου να συνεχίζουν να τραβάνε ένα ατελείωτο Γολγοθά.

Την ίδια ώρα και ενώ έχουμε μπει ήδη στον Φθινόπωρο δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα αντιπλημμυρικό έργο με αποτέλεσμα ο λαός της περιοχής να κινδυνεύει άμεσα σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων.

Καλούμε τον λαό της περιοχής, τους φορείς και τα σωματεία σε άμεση οργάνωση και διεκδίκηση.

Τώρα να δημιουργηθούν επιτροπές πυρόπληκτων σε κάθε περιοχή. Κανένας εφησυχασμός στα μεγάλα λόγια δημοτικών και κυβερνητικών παραγόντων. Τώρα ο λαός της περιοχής να μπει μπροστά για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του.

Τώρα είναι η ώρα Οργανωμένα να διεκδικήσουμε: 

 1. Αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκύψει στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις με ευθύνη του κράτους, ανεξάρτητα αν είναι εντός ή εκτός σχεδίου πόλης.
 1. Άμεση επιδότηση ενοικίου για όσο διαρκέσει η αποκατάσταση των κατοικιών. Άμεση εφάπαξ έκτακτη οικονομική ενίσχυση όλων των πληγέντων.
 1. Άμεση καταγραφή όλων των ζημιών, σε όλα τα σπίτια ανεξάρτητου του μεγέθους της ζημιάς
 1. Περισυλλογή και καθαρισμόςτωνκαμένωνμεευθύνητουκράτους, της περιφέρειας και του δήμου και σε δημόσιους χώρους και από τα σπίτια. Ειδική μέριμνα για επικίνδυνα υλικά όπως ο αμίαντος.
 1. Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας και καθαρισμός όλων των ρεμάτων της περιοχής ( ρέμα Γέρακα, Ανθούσας, Παλλήνης)
 1. Πάγωμα και αναστολή χρεών σε εφορία, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, τράπεζες. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για μία δεκαετία μέχρι να αποκατασταθεί το φυσικό περιβάλλον, μείωσητουΦΠΑγιαόλουςτουςκατοίκουςτων πληγέντων περιοχών, όπως και για τις επιχειρήσεις.
 1. Ακατάσχετο λογαριασμού πυρόπληκτων στον οποίο δεν μπαίνουν τα χρήματα των επιδοτήσεων του κράτους.
 1. Άμεση αποκατάσταση των υποδομών ηλεκτροδότησης και υπογειοποίηση των πυλώνων υπερυψηλής τάσης της ΔΕΔΔΗΕ
 2. Μέτρα στήριξης μαθητών πυρόπληκτων περιοχών. Άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση ζημιών σε σχολικές μονάδες τις περιοχής.
 3. Εξασφάλιση της απαραίτητης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους πυροπληκτους.
 4. Να απαγορευτεί η υλοτόμηση στο δάσος από εργολάβους και εμπόρους ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω διάβρωση του εδάφους. Με ευθύνη του δασαρχείου αποκατάσταση και επαναφορά της δασικής έκτασης.
 5. Καμία χρέωση για νερό που καταναλώθηκε για τις ανάγκες της πυρόσβεσης με τα δικά τους μέσα από τους κατοίκους της περιοχής.
 6. Άμεση αποκατάσταση του περιβάλλοντα χώρου του Παίδων Πεντέλης από την καταστροφή, άμεση δημιουργία Δημοσίου Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής.
 7. Άμεση αποζημίωση στο 100% σε επαγγελματίες της περιοχής. Αναστολή ασφαλιστικών εισφορών και άλλων φορολογικών υποχρεώσεων. Αποζημίωση για εξοπλισμό, πρώτες ύλες και εμπορεύματα που καταστράφηκαν.
 8. Καταγραφή ζημιών σε αγροτικές εκτάσεις, ελαιόδεντρα και μελίσσια και αποζημίωση για αυτές.

Περισσότερα

Διαμαρτυρία στο Παίδων «Αγία Σοφία» για την υπομετάγγιση παιδιών με μεσογειακή αναιμία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κέντρο διοίκησης του Παίδων «Αγία Σοφία» πραγματοποίησαν σωματεία , φορείς με...

Παν-Καρδιτσιώτικο συλλαλητήριο διεκδίκησης στο Παλαμά(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των πλημμυρών στο Παλαμά...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζ. ΨΝΑ Δαφνί: Κινητοποίηση και στάση εργασίας 13 Οκτώβρη με συγκέντρωση την πύλη του νοσοκομείου

Κάλεσμα του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων σε κινητοποίηση και στάση εργασίας την Παρασκευή 13/10/2023 στην...