Δευτέρα, 15 Αυγούστου

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου Αν. Αττικής : Για τη σφαγή μεταναστών στην Μελίγια

0

ΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΛΙΓΙΑ. Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.

Η σφαγή των μεταναστών στα σύνορα Ισπανίας-Μαρόκου και οι εικόνες που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη ότι η βαρβαρότητα και η σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος και των ιμπεριαλιστών όπου Γης δεν έχει όρια.

Η βαρβαρότητα ενάντια στους μετανάστες είναι η συνέχεια της ίδιας πολιτικής από τις ίδιες δυνάμεις που για αιώνες ληστεύουν τον πλούτο των χωρών της Αφρικής και εκμεταλλεύονται τους λαούς της σαν σσκλάβους.

Οι εικόνες ενός από τα πιο άγρια εγκλήματα,  που μεταδόθηκαν μάλιστα και ζωντανά, ούτε μπορούν ούτε πρέπει να ξεχαστούν από τους εργαζόμενους σε όλη την Γη.

Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης είναι βάρβαρος, δεν φτιασιδώνεται, είτε έχει«κεντροαριστερές», είτε «προοδευτικές»,είτε «αριστερές» κυβερνήσεις, η προάσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου, τους οδηγεί σε εγκλήματα κατά των λαών.

Το στυγερό αυτό έγκλημα όμως αποκαλύπτει και τον επικίνδυνο ρόλο διαφόρων δυνάμεων στα συνδικάτα που προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους της Ελλάδας και της Ευρώπης σε ψευτοδιλήμματα για μετατροπή του εργατικού κινήματος σε μηχανισμό στήριξης διάφορων τέτοιων κυβερνήσεων. 

Η εργατική τάξη του κόσμου δεν χωρίζεται από σύνορα, χρώμα, θρησκεία, φύλο ή φυλή. Μας ενώνει ο κοινός αγώνας ενάντια στην φτώχεια, την ανεργία, τον ξεριζωμό. Ο κοινός αγώνας ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια και πολέμους.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων για την ανατροπή της βαρβαρότητας και της εξαθλίωσης, μέσα από το κοινό αγώνα Ελλήνων και Μεταναστών!

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.