Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής : Αποτίμηση της απεργιακής μάχης στις 26 Νοεμβρίου

image_pdfimage_print

Συνεδρίασε στις αρχές της εβδομάδας το Δ.Σ του ΕΚΛ-ΑΑ με κύριο θέμα την αποτίμηση  της απεργιακής μάχης στις 26 Νοεμβρίου.

Η απεργία στις 26 Νοέμβρη ήταν η απάντησητων εργαζομένων στην ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης, καθώς  και των μεγάλων ευθυνών της στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ήταν η κλιμάκωσητων Συνδικάτων μετά από μια σειρά παρεμβάσεων για τα οξυμένα προβλήματα, της υγείας, των ΜΜΜ, των απολύσεων, του τσακίσματος των δικαιωμάτων του λαού. 

Η μη ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της εργοδοσίας, η μη αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων στα ΜΜΜ, οι απολύσεις, το πετσόκομμα των μισθών των εργαζομένων στον κλάδο του Επισιτισμού-Τουρισμού και αλλού, έχουν πυροδοτήσει μεγάλα προβλήματα στην εργατική τάξη της χώρας μας.

Η Διοίκηση του ΕΚΛ-ΑΑ εκτίμησε ότι η απεργιακή μάχη,παρόλα τα προβλήματα λόγω των μέτρων της πανδημίας,τις δυσκολίες στην ενημέρωση των εργαζομένων,στο να γίνουν ΓΣ, κτλ. ανέδειξε την τεράστια δύναμη των συνδικάτων που οργάνωσαν από τα κάτω μια δύσκολη πραγματικά απεργία, παραμερίζοντας την συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ, με εκατοντάδες αποφάσεις συμμετοχήςΣωματείων, Συνδικάτων, ΕΚ και Ομοσπονδιών.

Ανέδειξε επίσης ότι η πανδημία και η μάσκα δεν πρόκειται να κλείσει το στόμα στα Συνδικάτα και πως ούτε οι αγώνες ούτε τα δικαιώματά μας, στην δουλειά, στην ζωή και την υγεία μας, δεν μπορούν να μπουν σε καραντίνα.

Το Δ.Σ τέλος,  αποφάσισε ότι το επόμενο διάστημα θα πρέπει να ενταθεί η πάλη στο πλάι των εργαζομένων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και των συνδικαλιστικών ελευθεριών και πήρε απόφαση για μια σειρά παρεμβάσεων που θα ανακοινώνονται σταδιακά το επόμενο διάστημα.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να υλοποιήσει τα σχέδια της για ανατροπές σε 8ωρο, συνδικαλιστική δράση, 200 ευρώ μισθό κτλ.  Η απάντησή μας θα είναι αποφασιστική, θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.

 

Comments are closed.