Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής: 21 Σεπτέμβρη Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της περιφέρειας Αττικής

Δημοσιεύτηκε στις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της περιφέρειας Αττικής (Συγγρού 15), την Τετάρτη 21/9, στις 3 μ.μ.

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους της Αττικής η συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο αττικής για το ΠΕριφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων που γίνεται την Τετάρτη 21/9 με τηλεδιάσκεψη για να περιοριστεί η λαϊκή παρέμβαση.

Στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής ζουν και εργάζονται δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι. Αρκετές φορές σε περιβάλλον που είναι ήδη επιβαρυμένο, όπως σε βιομηχανίες που δεν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, σευπαίθριες εργασίες κυρίως αγροτικές, στον κλάδο των μεταφορών και σε άλλα. Κατά τη διάρκεια δε των καλοκαιρινών μηνών η περιοχή είναι αποδέκτης χιλιάδων που προέρχονται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για διακοπές μακριά από τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους. Τέλος στους κάμπους των Μεσογείων υπάρχει σημαντική γεωργική δραστηριότητα κυρίως κηπευτικών που τροφοδοτούν τις λαϊκές αγορές της Αττικής , αλλά και ελαιοκαλλιέργειες και αμπέλια.

Σε αυτή την περιοχή η προώθηση μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων ΜΕΑ, ΜΕΒΑ αλλά και της καρκινογόνας καύσης των απορριμμάτων συνιστούν περιβαλλοντικό έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού και του περιβάλλοντος και πόλο έλξης για ρυπογόνες βιομηχανίες όπως αυτές του τσιμέντου καθώς χρησιμοποιούν το προϊόν των ΜΕΑ ως καύσιμο. Αυτά προβλέπει ο ΠΕΣΔΑ για το Γραμματικό, το Κορωπί και αλλού.

Άλλωστε πέρα από τα παραπάνω ο ΠΕΣΔΑ διατηρεί και επεκτείνει το αίσχος του ΧΥΤΑ Φυλής, με ένα τεράστιο πανωσήκωμα οκτώ εκατομμυρίων κυβικών μέτρων. Μιλάμε δηλαδή για ένα διαχρονικό έγκλημα όλης της Δυτικής Αττικής.

Όλος ο ΠΕΣΔΑ στο σύνολο του είναι ένα έγκλημα που την ευθύνη του έχουν όλες οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές που συνέβαλαν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του. Οι τωρινές και οι προηγούμενες. Καθώς επίσης και οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών αφού αποτελεί εξειδίκευση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής καλεί σε διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της περιφέρειας Αττικής (Συγγρού 15), την Τετάρτη 21/9, στις 3 μ.μ., την ώρα που θα διεξάγεται η διαδικτυακή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Περισσότερα

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο υπ.Παιδείας για την κάλυψη των κένων στα σχολεία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθές στο υπ.Παιδείας από σωματεία εκπαιδευτικών με κύριο αίτημα την κάλυψη των...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Άλλο ένα βήμα στην υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση των σχολείων

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για κατάργηση Σχολικών Επιτροπών και Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας (ΔΕΠ) Άλλο ένα...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4/10/2023, στις 12:30, στο Υπουργείο Οικονομικών Οι...