Εργατικό Κέντρο Λάρισας: Ψήφισμα γενικής συνέλευσης για απαράδεκτη τιμωρία των φαντάρων

Να σταματήσουν οι τιμωρίες στους στρατευμένους που στέκονται απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

«Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά».

Οι Αντιπρόσωποι της Γ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Λάρισας συμπαραστέκονται και είναι αλληλέγγυοι με τους νέους στρατευμένους που εκφράζουν με κάθε τρόπο την εναντίωσή τους στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στη γενοκτονία που διεξάγει το Ισραήλ στην Παλαιστίνη, την αιματοχυσία στο Λίβανο και τη γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή μας, που προετοιμάζουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ μαζί το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ.

Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά το πόσο επικίνδυνη είναι η απόφαση της κυβέρνησης να στείλει άλλη μια φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, να διαθέσει το στρατηγείο της Λάρισας για να προσφέρει κάλυψη στους μακελάρηδες.

Οι αντιπρόσωποι της Γ.Σ του ΕΚΝΛ καταδικάζουν τις απαράδεκτες ενέργειες των  βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Θ. Πλεύρη και του ΣΥΡΙΖΑ Π. Παππά οι οποίοι στοχοποιούν φαντάρους ζητώντας την τιμωρία στρατευμένων επειδή εξέφρασαν δημόσια την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους και την αλληλεγγύη τους στους λαούς της περιοχής. Όπως ακριβώς κάνουν και τα κόμματά τους που έχουν πλήρη συμφωνία με την εμπλοκή της χώρας μας.

Οι στρατιώτες με την παρουσία και τον λόγο τους όπως και πολλοί άλλοι στρατιώτες σε ολόκληρη την Ελλάδα διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στα πολεμικά σχέδια και αποστολές του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αποτελεί δικαίωμα των νέων στρατευμένων να λένε ελεύθερα τη γνώμη τους και να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις, πορείες, σε εκδηλώσεις ενάντια στην αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία, στην αποστολή φρεγατών στην Ερυθρά Θάλασσα, ενάντια στη γενοκτονία στη ΓΑΖΑ και στο ΛΙΒΑΝΟ.

Το εργατικό κίνημα της χώρας μας απαιτεί τώρα τέτοιες προσπάθειες να σταματήσουν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση. Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, και ως τέτοια μοιράζονται και εκφράζουν τις ίδιες αγωνίες και διεκδικήσεις.

Τώρα δυναμώνουμε παντού τον αγώνα και την αλληλεγγύη στα στρατευμένα παιδιά του λαού. Σε σχολές, σχολεία, χώρους δουλειάς, σε πόλεις και χωριά, να ακουστεί παντού το σύνθημα: «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά».

Απαιτούμε :

• Να ανακληθούν άμεσα οι όποιες ποινές επιβλήθηκαν ! Να σταματήσουν άμεσα τέτοιες άθλιες μεθοδεύσεις και χωρίς καθυστέρηση.
  • Να σταματήσουν οι τιμωρίες στους στρατευμένους που στέκονται απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, και ως τέτοια μοιράζονται και εκφράζουν τις ίδιες αγωνίες και διεκδικήσεις.
  • Τώρα να γυρίσουν πίσω όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται εκτός συνόρων!
  • Καμία στήριξη στο κράτος – δολοφόνο Ισραήλ!
  • Καμία διευκόλυνση στους ΝΑΤΟικούς μακελάρηδες!
  • Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ! Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου

Καλούμε τα ΔΣ να καταδικάσουν την προσπάθεια τρομοκράτησης από την κυβέρνηση των φαντάρων που εναντιώνονται σε όλη τη χώρα κατά της εμπλοκής της χώρας στους πολέμους.

Συνδικάτο Τύπου Χάρτου: Να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των στρατιωτών

Η διοίκηση του Συνδικάτου καταγγέλλει την επιβολή ποινών από την κυβέρνηση σε φαντάρους και...

Συνδικάτο Εργατ/λων Τηλεπικοινωνίας και Πληροφορικής Αττικής: 18 Οκτώβρη Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΗΠ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ - πολιτιστικό κέντρο Ελληνικό Μολύβι (μετρό...