Εργατικό Κέντρο Λάρισας : Με αφορμή τον μεγάλο σεισμό που χτύπησε την περιοχή μας

0

Άμεση διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας για την ασφάλεια των εργαζομένων

Μέτρα προστασίας εδώ και τώρα για τον λαό της περιοχής

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας καταγγέλλει την απαράδεκτη κι εγκληματική στάση εργοδοτών σε πολλές επιχειρήσεις της περιοχής μας που παρά τον μεγάλο σεισμό των 6,2 ρίχτερ που χτύπησε την περιοχή μας κι ενώ η μετασεισμική ακολουθία μαίνεται επιμένουν να συνεχίζουν κανονικά την παραγωγική διαδικασία βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή εκατοντάδων εργαζομένων, εντείνοντας ακόμη παραπέρα την αγωνία τους . Την ώρα που οικογένειες είναι στον δρόμο και δεν γνωρίζουν καν που θα κοιμηθούν το βράδυ  η μεγαλοεργοδοσία το μόνο που την νοιάζει είναι πως θα εξασφαλίσει τα κέρδη της σε βάρος της ζωή των συναδέλφων.

Απαιτούμε να διακοπεί εδώ και τώρα κάθε δραστηριότητα χωρίς άλλη καθυστέρηση. Ήδη κλιμάκιο της διοίκησης μαζί με συνδικαλιστές από Σωματεία της δύναμής του, μετά από καταγγελίες πραγματοποίησαν σχετικές παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς της  ΒΙΠΕ και της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας .

  • Να ξεκινήσει άμεσα ο έλεγχος για την κατάσταση όλων των βιομηχανικών κτιρίων , χώρων δουλειάς, των κατοικιών και άλλων κρίσιμων υποδομών(σχολεία , νοσοκομεία, δημόσια κτίρια κα) .
  • Να εξασφαλιστούν άμεσα και με ευθύνη την πολιτείας όλα τα απαραίτητα για τις άμεσες ανάγκες και την διαβίωση του πληθυσμού της περιοχής.
  • Κανένας εργαζόμενος που θα χρειαστεί να μείνει έξω από το σπίτι του να μην εργαστεί για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο. Κανείς από όσους έχουν πληγεί από τον σεισμό να μην χάσει την δουλειά του.

Όλοι οι συνάδελφοι να καταγγέλλουν κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία με αφορμή τον σεισμό. Καλούμε τα Σωματεία της δύναμής μας, τα μέλη των διοικήσεων να είναι σε ετοιμότητα, να μπουν μπροστά στο αγώνα για την προστασία της ζωής του λαού της περιοχής, να οργανώσουν άμεσα την αλληλεγγύη στους πληγέντες.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.