Εργατικό Κέντρο Λάρισας :Κάτω τα χέρια από την Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου

Δημοσιεύτηκε στις

Κάτω τα χέρια από την αγωνίστρια Ιατρό και Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου

           Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας καταγγέλλει την επιχείρηση ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης της προέδρου της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών ιατρών επειδή υπερασπίστηκε το δικαίωμα στη σύγχρονη δωρεάν υγεία για όλους, διεκδικώντας μέτρα προστασίας για γιατρούς και ασθενείς.

          Η συνάδελφος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, Αφροδίτης Ρέτζιου παραπέμπεται σε δίκη, στις 28/11/2022, κατηγορούμενη για παραβίαση του νόμου «Χρυσοχοΐδη», δηλαδή του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, σε κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών στις 24-9-2020, εν μέσω δηλ. της πανδημίας, με σύνθημα που εξέφραζε την αγωνιστική τους απαίτηση για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού «τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση της υγείας του λαού», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κλητήριο θέσπισμα.

Είναι ουσιαστικά η πρώτη δίκη με βάση τον αντιδραστικό και αυταρχικό αυτό νόμο που αφορούσε την απαγόρευση και καταστολή κινητοποιήσεων των υγειονομικών κι άλλων εργαζομένων για μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Έτσι τιμάει η κυβέρνηση και το αστικό κράτος, τους «ήρωες υγειονομικούς»…

 Δεν θα τους περάσει. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ούτε οι απειλές, ούτε οι διώξεις. Ο αγώνας για εργασία και ζωή με δικαιώματα, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ποιοτική υγεία, για αυξήσεις στους μισθούς για να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια που μας τσακίζει κλιμακώνονται. 

 Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους φορείς της πόλης να καταδικάσουν την απαράδεκτη απόφαση. Τώρα να δυναμώνουμε τον αγώνα μας για τα δικαιώματά μας ενάντια στη ποινικοποίηση της δράσης των εργαζομένων.

Στις 9 Νοέμβρη δίνουμε απάντηση με τη καθολική συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία. Δεν αφήνουμε κανένα εργαζόμενο μόνο του απέναντι στην κρατική βία και καταστολή.

 

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ : Κάτω τα χέρια από τον ΕΛΟΕΝ και την περιουσία των ναυτεργατών

Πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ με αφορμή έγγραφο του υπουργείου Εργασίας, στο...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Να σταματήσει άμεσα κάθε είδους δίωξη κατά του σωματείου – μέλους μας και των μελών του ΔΣ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει την επιχείρηση εκφοβισμού κατά των εργαζομένων στην...

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”: Να ανακληθούν άμεσα οι τρομοκρατικές απολύσεις των εργαζομένων στην PeopleCert

 Η εργοδοτική τρομοκρατία δε θα περάσει! Να ανακληθούν άμεσα οι τρομοκρατικές απολύσεις των εργαζομένων στην...