Εργατικό Κέντρο Λάρισας: Για την κατάσταση στο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Δημοσιεύτηκε στις

ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Η απαράδεκτη κατάσταση στο Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας είναι μόνο ένα ακόμη επεισόδιο στο διαρκές έγκλημα που συμβαίνει διαχρονικά σε βάρος της υγείας του λαού μας.

Το δημόσιο σύστημα υγείας με ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων συστηματικά αφυδατώνεται και καταρρέει από την υποχρηματοδότηση , την υποστελέχωση ενώ οι υγειονομικοί  εξουθενώνονται σωματικά και ψυχικά από την εντατικοποίηση της δουλειάς και τις άθλιες εργασιακές συνθήκες .

Όλα αυτά αποτελούν πρόκληση καθώς την ίδια στιγμή που τα νοσοκομεία μας μαραζώνουν, όταν για την «υγεία δεν υπάρχει μία» να  ανακοινώνονται δεκάδες δις μποναμάς από τον αναπτυξιακό νόμο για τους επιχειρηματικούς ομίλους αλλά και για τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και δαπάνες και την συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Η υγεία του λαού βρίσκεται σε κίνδυνο ! Καλούμε τα Σωματεία , τους εργαζόμενους της περιοχής μας να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Στεκόμαστε όπως και τόσες άλλες φορές στο πλάϊ των υγειονομικών μας απαιτώντας :

  • Να ικανοποιήσει εδώ και τώρα τα αιτήματα των Συλλόγων των Ιατρών και των Εργαζομένων στο ΠΠΝΛ για άμεση κάλυψη των κενών σε εργαζόμενους στο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα και σ΄όλο το νοσοκομείο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Μαζικές προσλήψεις στην υγεία με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στην Υγεία, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, που εργάζονται με παντός είδους προσωρινές σχέσεις εργασίας.
  • Ανάκληση των αναστολών εργασίας των εργαζομένων στις δομές  υγείας,

με την τήρηση όλων των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων προστασίας.

  • Να υπάρξει επαρκής αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη στήριξη όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας για την επαρκή κάλυψη όλων των αναγκών τους.
  • Άμεση ικανοποίηση όλων μισθολογικών και εργασιακών αιτημάτων των υγειονομικών.

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Συμμετέχουμε μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας

Συμμετέχουμε μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας Σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΝΗ , στις...

Σύλλογος Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας: Μέσα σε λίγα μόλις 24ωρα θρηνούμε 2 ακόμα αδικοχαμένους συνανθρώπους μας.

Όλοι σήμερα Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ. στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο...