Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό Δεν είναι εμπόρευμα

Δημοσιεύτηκε στις

Η κυβέρνηση φέρνει την Δευτέρα στη βουλή για ψήφιση, ένα ακόμα αισχρό νομοσχέδιο που εμπορευματοποιεί και ιδιωτικοποιεί παραπέρα το νερό.

Έχουμε νιώσει για τα καλά τι σημαίνει Ιδιωτικοποίηση και απελευθέρωση,  να γίνονται όλα εμπόρευμα  και να μετριούνται σε κέρδη για λίγους,  ενώ ο λαός  βιώνει τις τραγικές συνέπειες  αυτής της εγκληματικής πολιτικής.

Θα δούμε στα σπίτια τα τιμολόγια του νερού να ανεβαίνουν,  οι αγρότες να μην μπορούν να ποτίσουν γιατί θα αυξηθεί το κόστος, αλλά ακόμα καιεπιπτώσεις στην ίδια την ποιότητα του νερού.

Οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑ Λαμίας όπως και σε άλλες ΔΕΥΑ  έχουν δηλώσει την εναντίωσή τους και ήδη βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, και στηρίζει την 24ωρη  Απεργία που έχει προκηρύξει ο κλάδος, για την Δευτέρα 20 Μάρτη, την μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό να δυναμώσουμε τον αγώνα, μαζί με τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες ύδρευσης και άρδευσης, για να μην πούμε το νερό νεράκι.

Διεκδικούμε

  • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης
  • κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νερό και τη διαχείριση του,  Έξω οι εργολάβοι
  • φθηνό και ποιοτικό νερό.  άμεση μείωση των τιμολογίων,  κυρίου σε ανέργους,  χαμηλόμισθους,  χαμηλοσυνταξιούχους.
  • καμία διακοπή νερού για χρέη σε εργατικές λαϊκές οικογένειες 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας: Spot για την Πανελλαδική Απεργία στο Εμπόριο την Κυριακή 19 Ιουλίου

  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Δεν χαρίζουμε τις Κυριακές και τη ζωή μας για τα κέρδη των...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης: Να μη συγκαλυφθεί έγκλημα που οδήγησε στη δολοφονία του 20χρονου στο Άργος

Να μη συγκαλυφθεί το νέο, κρατικό έγκλημα, που οδήγησε στη δολοφονία του 20χρονου στο...

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας: Για τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του Σωματείου

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Με μεγάλη συμμετοχή και αύξηση των ψηφισάντων ολοκληρώθηκε την Τρίτη 7 Ιουλίου...