Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Συμπαραστεκόμαστε στη διωκόμενη Δασκάλα, μέλος του ΔΣ Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Δημοσιεύτηκε στις

Στεκόμαστε στο πλευρό της διωκόμενης Δασκάλας, μέλος του ΔΣ Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Στηρίζουμε την Κινητοποίηση Συμπαράστασης

Δευτέρα 13/7, 9:00 το πρωί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας  στη Λαμία (Αρκαδίου 9)

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη στη συνάδελφο Μαρία Μαυροκεφαλίδου, η οποία καλείται σε απολογία από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο την Δευτέρα 13 Ιουλίου στις 9:00, ύστερα από δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της από τη ΔΙ.Π.Ε. Εύβοιας κατά το σχολικό έτος 2021-2022, και τον τότε Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Η συνάδελφος διώκεται επειδή πρωτοστάτησε στο σχολείο που υπηρετούσε, για να μην προχωρήσει η συγχώνευση δύο τμημάτων με 36 εγγεγραμμένους μαθητές, για να καλυφθεί το εκπαιδευτικό κενό που υπήρχε στο ένα από τα δύο τμήματα της ΣΤ’ τάξης στο σχολείο της, αλλά και για την κάλυψη των κενών που υπήρχαν στα δύο τμήματα ΖΕΠ.

Διώκεται,  ακόμη, επειδή επέλεξε τη συλλογική δράση μαζί με τον Σύλλογο Διδασκόντων και τους γονείς των μαθητών, διεκδικώντας την άμεση κάλυψη των κενών και ζητώντας εγγράφως ενημέρωση για τις εντολές της διοίκησης και τη νομιμότητά τους, χωρίς ποτέ να λάβει απάντηση.

Αντί η ΔΙ.Π.Ε. και το Υπουργείο Παιδείας να προχωρούν στην κάλυψη των αναγκών του σχολείων και στην ουσιαστική στήριξη των μαθητών, επιλέγουν τη στοχοποίηση και τη δίωξη εκπαιδευτικών που υπερασπίστηκαν το σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.

Δε θα επιτρέψουμε να θεωρείται πειθαρχικό παράπτωμα η υπεράσπιση των μαθητών και η διεκδίκηση των αναγκαίων όρων για την εκπαίδευσή τους. Ο εκπαιδευτικός οφείλει να βρίσκεται δίπλα στους μαθητές του και να αγωνίζεται για την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων που υπηρετούν το παιδαγωγικό του έργο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Να σταματήσει άμεσα η άδικη δίωξη της συναδέλφισσας.
  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς από την 1η Σεπτεμβρίου.
  • Άμεση κάλυψη κάθε κενού που προκύπτει κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
  • Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές στις μικρές τάξεις και τους 20 στις μεγαλύτερες.

Περισσότερα

Συνδικάτο ΙΓΜΕ: Όχι στην αναθεώρηση ή κατάργηση του άρθρου 16. Όλοι στη στάση εργασίας 16 Σεπτέμβρη

Το Συνδικάτο εργαζομένων ΙΓΜΕ(ΕΑΓΜΕ) συμμετέχει στην στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί Εργατικός Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Χαϊδάρι – Κοκκινιά

Σας ενημερώνουμε πως αλλάζει η ημερομηνία διεξαγωγής του Εργατικού Λαϊκού Αγώνα Δρόμου Χαϊδάρι - Κοκκινιά  «Από το...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου στο 4ο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας

Σε κλίμα αγωνιστικής αισιοδοξίας και μαχητικότητας πραγματοποιήθηκε το 4ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο  του Εργατικού Κέντρου...