Εργατικό Κέντρο Λαμίας : Παράσταση Διαμαρτυρίας 21 Δεκέμβρη στις 6.30μ.μ

Δημοσιεύτηκε στις

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ & ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στις 6:30 μ.μ. στην πλ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Συνεχίζουμε τον αγώνα με περισσότερο θάρρος και επιμονή μετά την τελευταία πετυχημένη απεργία στις 9 Νοέμβρη και τις μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Στη Λαμία συναντηθήκαμε εργάτες από ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι,  νέοι, γυναίκες, συνταξιούχοι, οι αγρότες με βροντερό παρών και τα τρακτέρ τους, ενώσαμε τις φωνές μας, σηκώσαμε ψηλά τις διεκδικήσεις μας, για την ζωή μας, το μεροκάματο, το εισόδημα, για την Υγεία, για ένα Νοσοκομείο και Κ.Υ.  με γιατρούς και υποδομές. Στείλαμε αγωνιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους, σε όσους πλουτίζουν από τον μόχθο μας, ότι δεν θα γονατίσουμε, δεν θα συμβιβαστούμε στην φτώχεια, δεν θα κάτσουμε να ξεπαγιάζουμε σε κρύα σπίτια με τα χέρια μας σταυρωμένα.

Συνεχίζουμε τις διεκδικήσεις μας για αυξήσεις στους μισθούς, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για να έχουμε φθηνό ρεύμα και βασικά αγαθά.

Συνεχίζουμε από την πρώτη γραμμή του αγώνα, με την αισιοδοξία που πηγάζει από το δίκιο των διεκδικήσεων, από την ανάγκη για ζωή που δεν θα στενάζει με επιδόματα και voucher. Ακυρώνουμε στην πράξη τους αντεργατικούς νόμους όπως το νόμο Χατζηδάκη, σπάμε την τρομοκρατία, τα εμπόδια που βάζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και κυβερνήσεις τους, αντιμετωπίζουμε την κρατική καταστολή.

Αυτή είναι η λαϊκή απάντηση στην πολιτική που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις και οδηγεί σήμερα 7 στους 10 εργαζόμενους να έχουν κόψει αρκετά είδη διατροφής λόγω της ακρίβειας και της κοροϊδίας του «καλαθιού». Στο δυσβάστακτο κόστος πληρωμής του ρεύματος, την ίδια στιγμή που οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια έχουν στήσει πάρτι κερδών.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια τους πλειστηριασμούς και τα κοράκια που αξιοποιούν τους νόμους όλων των κυβερνήσεων για να μπουκάρουν σαν τους κλέφτες μέσα στα σπίτια μας σπάζοντας πόρτες, απαιτώντας να γίνουν δικά τους. Το εργατικό κίνημα απέδειξε πως μπορεί να χτίσει τοίχος προστασίας με την οργάνωση του αγώνα και να σώσουμε τα σπίτια μας.

Καμιά ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική – καμιά αναμονή από ψευτοσωτήρες που άρχισαν ήδη τις προεκλογικές υποσχέσεις και τις δήθεν λύσεις. Κάθε κυβέρνηση είναι και χειρότερη γιατί κρατάει την ίδια αντιλαϊκή σκυτάλη.

Η αναμονή, το να καθίσουμε στην γωνιά και να περιμένουμε κάτι να αλλάξει από μόνο του,ή από μια κυβερνητική αλλαγή, θα μας φέρει σε χειρότερη θέση. Έχουμε πείρα πλέον και ξέρουμε.

Πίσω από κάθε εργατικό πρόβλημα και αδιέξοδο, πίσω από την φτώχεια, την ακρίβεια, την καταστολή, τους πλειστηριασμούς, τον πόλεμο, η αιτία παραμένει ίδια και απαράλλαχτη. Είναι η ακόρεστη δίψα για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! Για την αύξησή τους νομοθετούν όλες οι κυβερνήσεις, για τον ίδιο λόγο δυναμώνουν την ένταση της εκμετάλλευσης και της καταστολής.

Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις μας και τη ζωή μας!

Απαιτούμε:

 • 825€ κατώτερο μισθό στον Ιδιωτικό τομέα, αυξήσεις 20% στον Δημόσιο τομέα
 • Συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό
 • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες
 • Καταβολή ΑΜΕΣΑ του δώρου Χριστουγέννων σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Επιστροφή 13ου και 14ου μισθού, 13ης και 14ης σύνταξης.

Καλούμε τον λαό της Φθιώτιδας τους μαζικούς στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας  διεκδικώντας:

 • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου και κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στην ενέργεια.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη) και κατάργηση του ΦΠΑ σε αυτά τα είδη.
 • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
 • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
 • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
 • Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

Απορρίπτουμε τον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό που φέρνει μεγαλύτερη ακρίβεια, φτώχεια, φορολογική αφαίμαξη σε βάρος του λαού, που θα κληθεί να σφίξει και άλλο το ζωνάρι για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η τρελή κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει νέες αυξήσεις φόρων για το λαό που θα ξεπεράσουν τα 50δις ευρώ την ίδια στιγμή που μοιράζει στους επιχειρηματικούς ομίλους 14 δις ευρώ. Έρχονται νέες περικοπές σε Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση συνεχίζοντας την εγκληματική πολιτική ενάντια στη ζωή και στα δικαιώματά μας.

Με αποφασιστικότητα, με μαχητικότητα να γίνει η οργή μας δύναμη διεκδίκησης και ελπίδας δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για νέες μεγάλες πανελλαδικές κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

στις 6:30 μ.μ. στην πλ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

Περισσότερα

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων : Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των συναδέλφων – μαθητών και των εποπτών – καθηγητών

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Ν. Χανίων καταγγέλει την τρίμηνη καθυστέρηση πληρωμής των συναδέλφων μαθητών...

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Για εργατικό ατύχημα στον Άγιο Σπυρίδωνα

Η Διοίκηση της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης ανακοινώνει ότι άλλο ένα εργατικό ατύχημα προστέθηκε σήμερα...

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής : Να σταματήσει να κρύβεται ο Διοικητής του ΣΕΠΕ

Συνάδελφοι Μόνο το τελευταίο δεκαήμερο ο κλάδος μετράει επίσημα τρία σοβαρά εργατικά ατυχήματα. Παράλληλα οι συνθήκες...