Εργατικό Κέντρο Λαμίας : Για το συλλαλητήριο για την 8η Μάρτη

Δημοσιεύτηκε στις

            Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία το συλλαλητήριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας με συμμετοχή γυναικών, εργατοϋπαλλήλων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, φοιτητών, ανέργων και νέων. Στη συγκέντρωση τηρήθηκαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας και αποστάσεις.

Χαιρετισμό εκ μέρους της ΟΓΕ ομάδα Λαμίας απεύθυνε η Κατερίνα Τσέλιου μέλος του Δ.Σ.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τη συνάδελφο Δήμητρα Κουραβάνα, η οποία αναφέρθηκε στην σύγχρονη σημασία της 8ης Μάρτη, στην επίθεση που ετοιμάζεται από κυβέρνηση – εργοδοσία. Εκτεταμένη αναφορά έγινε από την ομιλήτρια, στην ζοφερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους χώρους δουλιάς λόγω του COVID-19, αναδεικνύοντας τις ευθύνες κυβέρνησης και εργοδοσίας για τη μετατροπή των μαζικών χώρων εργασίας σε εστίες υπερμετάδοσης. Ιδιαίτερα στάθηκε στα μέτρα που πρέπει να παρθούν ώστε η υγεία όλων να προστατευτεί πραγματικά. Ξεχωριστή αναφορά έγινε στις αποκαλύψεις περιστατικών βίας που καταγγέλλονται το τελευταίο διάστημα και στην πραγματική τους αιτία. Τέλος η ομιλήτρια παρουσίασε αναλυτικά το πλαίσιο διεκδικήσεων που προβάλει το Εργατικό Κέντρο Λαμίας (ακολουθεί).

Στη συνέχεια η Δήμητρα Τούντα απεύθυνε στη συγκέντρωση κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10/3 και ώρα 13:00 στην πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία το οποίο διοργανώνεται από τους φοιτητικούς συλλόγους της πόλης.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στο κέντρο της πόλης

Περισσότερα

Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές οργανώσεις: Κάλεσμα για 15 Οκτώβρη Παναττική Συγκέντρωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15.10.2025 ΚΑΙ ΩΡΑ 10πμ...

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Καμία αναμονή οργανώνουμε τη νέα απεργία απαιτώντας να μην ψηφιστεί το τερατούργημα της κυβέρνησης

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων σε συνεδρίασή της χθες, Κυριακή 5 Οκτώβρη, αποφάσισε...

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Το νομοσχέδιο για το 13ωρο απορρίπτεται, θα τους το κάνουμε καθαρό και στην νέα απεργία

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας αντλεί δύναμη και αισιοδοξία από τους χιλιάδες απεργούς και τους...