Δευτέρα, 15 Αυγούστου

Εργατικό Κέντρο Λαμίας : Για την απαράδεκτη δικαστική απόφαση αποφυλάκισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα

0

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη δικαστική απόφαση αποφυλάκισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα, του πρώην ειδικού φρουρού που είχε καταδικαστεί για την εν ψυχρό δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Το Μεικτό Εφετείο Λαμίας με 4 υπέρ και 3 κατά ψήφους απελευθερώνει τον δολοφόνο του 15χρονου μαθητή με το ελαφρυντικό  του «πρότερου σύννομου βίου».

Η απόφαση είναι προκλητική και προσβλητική για τον λαό και την νεολαία.

Τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις είναι που δίνουν “ελαφρυντικά” στην κρατική καταστολή και την αστυνομική βία. Στα μέσα δηλαδή που επιστρατεύουν οι κυβερνήσεις και η μεγαλοεργοδοσια για να περνάει αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική με το μαστίγιο όταν δυσκολεύεται με το καρότο.

Η απάντησή μας μπορεί να δοθεί μέσα από τον αγώνα για ζωή και δικαιώματα δυναμώνοντας τα σωματεία μας οργανώνοντας την πάλη μας. Μόνο έτσι μπορεί να δυναμώσει η προστασία μας απέναντι στα φαινόμενα της κρατικής και της αστυνομικής βίας.

Στηρίζουμε τις αγωνιστικές αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων και Καλούμε τους εργάτες και τις εργάτριες τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 30 Ιουνίου, 9:00 η ώρα έξω από τα δικαστήρια της Λαμίας.

Όλοι στην συγκέντρωση την Πέμπτη 30 Ιουνίου, 9:00 π.μ.  έξω από τα δικαστήρια.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.