Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας πλειοψηφία αντιπροσώπων Σωματείων: Πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή Γενική Συνέλευση

0
image_pdfimage_print

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Φλεβάρη με επιτυχία και την συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των αντιπροσώπων η διαδικτυακή Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας .

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν :

  • Απολογισμός δράσης από την προηγούμενη γενική συνέλευση (25 Οκτωβρίου  

              2020) μέχρι σήμερα και προγραμματισμός για το επόμενο 2μηνο.

  • Προετοιμασία της  πανελλαδικής κινητοποίησης των Συνδικάτων της 8 Μαρτίου  για  

              την προστασία των δικαιωμάτων και της υγείας των εργαζομένων σε συνδυασμό με

              την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Στην συνέλευση τέθηκε ως θέμα και  η ασύδοτη δράση της εργοδοσίας στο Αχίλλειο

Μετά από μία πετυχημένη διαδικτυακή συζήτηση επικαιροποιήθηκε η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 25ης Οκτωβρίου.

                 Επικαιροποιημένη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 25ης Οκτωβρίου

  1. Δεν παρέχουμε καμμία πλέον ανοχή στην παρούσα διορισμένη διοίκηση η οποία αφενός έχει στην σύνθεση της μέλη που εξαπάτησαν το δικαστήριο, για να πετύχουν τον διορισμό τους σ αυτήν, αφετέρου παραβιάζουν την δικαστική απόφαση διορισμού τους αφού δεν πραγματοποίησαν συνέλευση και εκλογές , ενώ έχει παρέλθει και η χρονική διάρκεια που ορίζει η δικαστική απόφαση για την θητεία τους.
  2. Την λειτουργία του Εργατικού Κέντρου , τη δράση του στην κερκυραϊκή εργατική τάξη και στους χώρους δουλειάς , αναλαμβάνουμε τα σωματεία που την συγκροτούν και η πλειοψηφία των αντιπροσώπων του.
  3. Προκηρύσσουμε απεργιακές κινητοποιήσεις για την αναχαίτιση του νέου αντεργατικού και αντισυνδικαλιστικού νόμου που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση και συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων του Εργατικού Κέντρου.
  4. Δίνουμε εντολή στους προέδρους των σωματείων και τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης που συμμετέχουν στην παρούσα να συντονίσουν την λειτουργία και τη δράση του Εργατικού Κέντρου , όπως και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για άμεση σύγκλιση γενικής συνέλευσης και την διεξαγωγή αρχαιρεσιών , την εφαρμογή του καταστατικού , καθώς και τον ορισμό νέας διοίκησης που θα διεκπεραιώσει τις παραπάνω διαδικασίες.

-Εκφράστηκε  η βούληση των συμμετεχόντων για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τις 8 Μάρτη , τις 31 Μάρτη για τον επισιτισμό , και τις 9 Απρίλη για ολόκληρο τον τουριστικό κλάδο , καθώς και για στήριξη κάθε αγωνιστικής κινητοποίησης και δράσης των συνδικάτων το επόμενο δίμηνο. Προτάθηκε και αναλήφθηκε σχετική πρωτοβουλία για διοργάνωση εκδήλωσης γύρω στις 25 Μάρτη για τα 200 χρόνια απ την Ελληνική Επανάσταση

-Τέλος συμφωνήθηκε να εκδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης της Γενικής Συνέλευσης του Εργατικού Κέντρου στους εργαζόμενους του Αχιλλείου το οποίο έχει ως ακολούθως:

                                                   ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΑΧΙΛΛΕΙΟ

Η Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας καταδικάζει την αντεργατική πολιτική της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου που με προκλητικό τρόπο  και αξιοποιώντας πλήρως το αντεργατικό,  νομοθετικό,  οπλοστάσιο της Κυβέρνησης , έχει θέσει σε αναστολή εργασίας τους μισούς και πλέον εργαζόμενους του Αχίλλειου.

Η μεγαλύτερη πρόκληση της εργοδοσίας είναι ότι έθεσε σε εκδικητική αναστολή εργασίας τον μοναδικό ηλεκτρολόγο και αντιπρόσωπο των ηλεκτρολόγων στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα το Υπουργείο Εργασίας , το ΣΕΠΕ και το ΚΕΠΕΚ να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την ασύδοτη δράση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου και προειδοποιούμαι ότι αν δεν επαναφέρουν την διοίκηση του Αχιλλείου στην νομιμότητα θα βρουν μπροστά τους ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα της  Κέρκυρας  .

 

                                                      

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΠΟΝΤΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

 Γ.γ. του ΔΣ του κερκυραϊκού συνδέσμου ιδιωτικών υπαλλήλων στην συνέντευξη τύπου των σωματείων για την γενική συνέλευση των αντιπροσώπων του εργατικού κέντρου Κέρκυρας και την κινητοποίηση της 8 του Μάρτη .

Εν όψει της παγκόσμιας ημέρας της εργαζόμενης γυναίκας στις 8 Μάρτη τα συνδικάτα οργανώνουν κινητοποιήσεις σε όλη τ χώρα προβάλλοντας τα άμεσα και σύγχρονα αιτήματα της εργατικής τάξης.

Σήμερα η εργαζόμενη γυναίκα αντιμετωπίζεται σκληρά από το καπιταλιστικό σύστημα προκειμένου να εξασφαλιστούν τα υπερκέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Η γυναίκα σήμερα είναι σκληρά εργαζόμενη και ελάχιστα αμειβόμενη στους χώρους δουλειάς ενώ καλείται ταυτόχρονα να βγάζει καθημερινά μια δεύτερη βάρδια στο σπίτι καθώς και να διεκπεραιώνει σειρά υπηρεσιών οι οποίες δεν παρέχονται στους εργαζόμενους όπως το:

  • διάβασμα των παιδιών η μετακίνησή τους σε φροντιστήρια και δραστηριότητες
  • η περίθαλψη ασθενών της οικογένειας και ότι άλλο χρειαστεί από τις ανάγκες και υποχρεώσεις που δημιουργεί το καπιταλιστικό σύστημα.

Καλούμε όλους και όλες τη Δευτέρα 8 Μάρτη να δώσουμε τη μάχη για τα σύγχρονα αιτήματά μας να δώσουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα στην εκμετάλλευση και σε κάθε είδους κοινωνικές διακρίσεις.

Γραμματέας Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

                                             

Share.

Comments are closed.