Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας : Ανακοίνωση της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου

image_pdfimage_print

Η εργατική τάξη της  χώρας μας, τα φτωχά λαϊκά στρώματα με αξιοσημείωτη υπευθυνότητα και αυτοπειθαρχία, αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή την υγειονομική κρίση, την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι πρωτοπόροι λαϊκοί φορείς και τα εργατοϋπαλληλικά συνδικάτα προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα  από τα καταστατικά τους καθήκοντα επεξεργάζονται τα δεδομένα και καταθέτουν προτάσεις ακολουθώντας πάντοτε τα συμπεράσματα των επιστημόνων.

Ενώ οι προτάσεις των υγειονομικών, των εκπαιδευτικών, των εμποροϋπαλλήλων, των εργαζομένων στον τουρισμό-επισιτισμό, τη βιομηχανία, τις μεταφορές, τις υπηρεσίες και άλλων κλάδων που δραστηριοποιούνται στην πρώτη γραμμή της οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης έχουν ως κέντρο την προστασία του ανθρώπου από την πανδημία, η κυβέρνηση και η ολιγαρχία του πλούτου σχεδίασε, σχεδιάζει και υλοποιεί πολιτικές με βάση την ικανοποίηση της κερδοφορίας των κεφαλαιούχων.

Πιο συγκεκριμένα από το Μάρτιο μέχρι σήμερα η κυβέρνηση υλοποιεί τις εντολές των πλουτοκρατών:

 • Αρνείται να καλύψει τις άμεσες βιοτικές ανάγκες των πληττόμενων εργαζομένων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, μικρών αγροτών και επαγγελματιών.
 • Αρνείται να λάβει μέτρα προστασίας των ήδη σμπαραλιασμένων από τα μνημόνια δικαιωμάτων και ευνοεί τις εργασιακές συνθήκες ζούγκλας λαμβάνοντας μάλιστα και επιπρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για το ξεζούμισμα των εργαζομένων.
 • Αρνείται να καλύψει τις άμεσες ανάγκες του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού και προμήθεια της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής για την αντιμετώπιση της κρίσης.
 • Αρνείται να κάνει μαζικά τεστ για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού επιτρέποντας σε εταιρίες και κλινικάρχες να κερδοσκοπούν με το εμπόριο των τεστ και ο ιός να εξαπλώνεται.
 • Αρνείται να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας και όταν αναγκάζεται να ζητήσει την συνδρομή τους το κάνει με παρακάλια και πλουσιοπάροχες προσφορές στους κλινικάρχες και όχι με όρους δημόσιου συστήματος και συμφέροντος.
 • Αρνείται να λάβει μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας για να μην υποχρεωθούν οι μεγαλοεργοδότες σε δαπάνες. Ακόμη και η αρχική καθιέρωση υγειονομικών πρωτοκόλλων στον τουρισμό  ανετράπη κατ’ εντολή των μεγάλων πολυεθνικών μονοπωλιακών ομίλων οι οποίοι αφέθηκαν ανεξέλεγκτοι να γεμίσουν τη χώρα μας κορωνοϊό στο βωμό της εξασφάλισης των κερδών τους.
 • Αρνείται τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων στην εκπαίδευση, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία με ταυτόχρονη προστασία της υγείας.

Την ίδια ώρα που εφαρμόζει αυτή την πολιτική η κυβέρνηση:

 • Μπουκώνει τ΄αρπακτικά, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους μεγαλοξενοδόχους, εργολάβους, κλινικάρχες, καναλάρχες κλπ, με εκατομμύρια ευρώ για να επιδοτηθούν είτε τα κέρδη τους, είτε η απώλεια των υπερκερδών τους.
 • Ληστεύει το λαό με αστυνομοκρατία και 150ρια πρόστιμα, όταν δεν έχει ελέγξει και επιβάλλει έστω και ένα πρόστιμο στους μεγαλοεπιχειρηματίες για το όργιο παραβίασης των υγειονομικών κανόνων. Η αυστηρότητα της κυβέρνησης εξαντλείται σε μικρά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και περίπτερα.
 • Οι τοποθετήσεις των κυβερνητικών παραγόντων και των προσαρμοσμένων στην κυβερνητική πολιτική «επιστημόνων» βρίθουν αντιφάσεων προσβάλλοντας ευθέως το λαϊκό αίσθημα.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στο δεύτερο εγκλεισμό του ελληνικού λαού που ήρθε ως αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης και των πλουτοκρατών, η κυβέρνηση αντεπιτίθεται στο λαό.

Αντί να ζητήσουν από το λαό συγνώμη και να υιοθετήσουν έστω και τώρα τις προτάσεις των λαϊκών φορέων και της εργατικής τάξης, ώστε με συνεννόηση να αντιμετωπιστεί η τραγική κατάσταση, αξιοποιεί τον εγκλεισμό, για να περάσει αντιλαϊκά μέτρα που προσπαθεί να επιβάλλει την τελευταία 30ετία όπως κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ, του 8ώρου, του δικαιώματος στη συνδικαλιστική δράση, την απεργία, την κυριακάτικη αργία κ.α.

Δεν δίστασαν με φασιστικό διάταγμα να αναστείλουν άρθρα του συντάγματος και να απαγορεύσουν τις συναθροίσεις άνω των τριών στο τριήμερο της επετείου του πολυτεχνείου, παρότι αυτό το μέτρο το είχε εφαρμόσει μόνο η δικτατορία των συνταγματαρχών.

Στόχος τους όπως αποκάλυψε το βράδυ τις 17 Νοέμβρη σε τηλεοπτική εκπομπή ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, είναι να «τελειώσουν με τις κινητοποιήσεις» και όχι βέβαια όλα αυτά που προσχηματικά ισχυρίζονται περί προστασίας της δημόσιας υγείας.

Τα ίδια συνεχίζουν και ισχυρίζονται για την απεργία στις 26 Νοέμβρη προκειμένου να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου και να τσακίσουν το λαό.

 Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ & ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ:

 • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ Π.Ν.Π & ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
 • ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ.
 • ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ, ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΜΕΣΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ.
 • ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΣΕ

 

Comments are closed.