Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης : Αποφάσεις από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την οργάνωση της απεργίας

image_pdfimage_print

Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι χθες 6 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη σύσκεψη σωματείων και φορέων στο ΕΚΚΙ μπροστά στην απεργιακή μάχη που μετατίθεται στις 28 Νοεμβρίου μετά και από τις παλινωδίες της ΓΣΕΕ για την ημερομηνία της απεργίας εφαρμόζοντας την πάγια της τακτική για τη διάσπαση των εργαζομένων δίνοντας πραγματικά ρεσιτάλ εργατοπατερισμού και όρκο πίστης στα συμφέροντα του κεφαλαίου και τις κυβερνητικές σκοπιμότητες.

Η χθεσινή σύσκεψη κρίνεται ως επιτυχημένη καθώς την πλαισίωσαν συνάδελφοι από πολλά σωματεία της δύναμης του ΕΚΚΙ (Οικοδόμοι Αργ/λίου,Ιδιώτ.Υπάλληλοι.Ξενοδοχοϋπάλληλοι ,εργαζόμενοι στα ιχθυοτροφεία ,ΟΤΕ) ακόμη από το σωματείο των συνταξιούχων, εργαζομενοι από το δήμο και την περιφέρεια , εκπαιδευτικοί , το σύνδεσμο υδραυλικών και την ΠΑΣΕΒΕ.Μετά την εισήγηση του προέδρου έγινε πλούσια συζήτηση και ακούστηκαν αρκετές προτάσεις για το πως θα προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα σε διάφορες κινητοποιήσεις .Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Απεργιακή κινητοποίηση στις 28 Νοεμβρίου με νέο προγραμματισμό από το Δ.Σ. του ΕΚΚΙ που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

  • Στήριξη από το Εργατικό Κέντρο της απεργίας στο δημόσιο στις 14 Νοεμβρίου με αιχμή για το νομό τα ζητήματα της υγείας (αποδυνάμωση Κ.Υ. Σάμης κ.α.).Στηρίζουμε ακόμη την ίδια μέρα τις δράσεις του σωματείου οικοδόμων καθώς η ομοσπονδία οικοδόμων καλεί και αυτή σε απεργία στις 14/11.

Προετοιμαζόμαστε συνάδελφοι ώστε το επόμενο διάστημα να δώσουμε την απεργιακή μάχη όχι μόνο κόντρα στην αντιλαϊκή-εργατοκτόνα πολιτική της κυβέρνησης αλλά και ενάντια στον υπονομευτικό ρόλο των εντεταλμένων συνδκαλιστικών ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που μόνο στόχο έχουν να μη θιγούν τα συμφέροντα των αφεντικών τους.Παλεύουμε ενάντια στη μοιρολατρία και τον εφησυχασμό που καλλιεργούν τα ΜΜΕ αναπαράγοντας την κυβερνητική προπαγάνδα για μέτρα και αντίμετρα.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Comments are closed.