Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμο για τα δημοτικά τέλη την παρασκευή 6/5

0

Τώρα μέτρα ενίσχυσης του λαϊκού εισοδήματος, προστασίας από την ακρίβεια, απεμπλοκής της χώρας από τον πόλεμο

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη και τον αγώνα μας

Δεν θα πληρώσουμε εμείς τον πόλεμο και την ακρίβεια

Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμο ιωαννιτων

για τα δημοτικά τέλη την παρασκευή 6/5 στις 10:00 πμ

Τέρμα στην κοροϊδία. Σε συνθήκες που η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα και η φτώχεια φουντώνει, η κυβέρνηση νομίζει ότι με επιδότηση 13 ευρώ στη βενζίνη το μήνα και ορισμένα ψίχουλα στην ακραία φτώχεια, θα αποκρύψει τις ευθύνες για τις πολιτικές απελευθέρωσης της ενέργειας και την «πράσινη μετάβαση» που βάζουν φωτιά στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Την ίδια ώρα η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων «δεν ακούει» και «δεν βλέπει» ότι μέσα στους λογαριασμούς-φωτιά , μια λαϊκή οικογένεια, για ένα σπίτι 80 τετραγωνικών μέτρων, πληρώνει τουλάχιστον 100 ευρώ στο Δήμο το χρόνο για τα ανταποδοτικά τέλη. Δηλαδή για τέλη στην καθαριότητα και τον οδοφωτισμό. Αντίστοιχα «δεν ξέρουν» και «δεν βλέπουν» ότι ένας αυτοαπασχολούμενος για ένα μαγαζί 60 τετραγωνικών θα πληρώσει τουλάχιστον 210 ευρώ το χρόνο χωρίς να υπολογίζονται όλα τα άλλα δημοτικά τέλη (ΦΥΧ, ΤΑΠ κοκ)!

Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει επιβάλλει τα ακριβότερα ανταποδοτικά τέλη σε όλη τη Βορειοδυτική Ελλάδα. Πληρώνουμε «ένα σκασμό» λεφτά για τους εργολάβους των σκουπιδιών στους οποίους η Δημοτική Αρχή έδωσε για αποκομιδή τις 4 από τις 5 Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ιωαννίνων. Ταυτόχρονα με τις συμπράξεις Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για τον οδοφωτισμό με led, αντί να κάνουν οικονομία στα ταμεία του Δήμου, δίνουν όλα τα χρήματα της μείωσης σαν καθαρό κέρδος στον εργολάβο!

Το κράτος με τη νομοθεσία του και οι Δήμοι με τις πολιτικές επιλογές τους, ληστεύουν ασταμάτητα το λαϊκό εισόδημα για να πληρώνουν με ζεστό χρήμα τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Διεκδικούμε:

Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τις λαϊκές οικογένειες. Κατάργηση στους ανέργους, συνταξιούχους, μισθωτούς και επαγγελματίες με εισόδημα έως 12.000 ευρώ

Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμο ιωαννιτων

για τα δημοτικά τέλη

την παρασκευή 6/5 στις 10:00 πμ

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.