Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων :  Όλοι στην μάχη για την υγεία και τα δικαιώματα μας

Δημοσιεύτηκε στις

 Όλοι στην μάχη για την υγεία και τα δικαιώματα μας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

12.00 Η ΩΡΑ ΣΤΟ Π.Γ.Ν.Ι.

Αύριο 12:00 το μεσημέρι έξω από το Π.Γ.Ν.Ι. διεκδικούμε να μπει τέλος στον εμπαιγμό την κυβέρνησης να τζογάρει την «ατομική» μας ευθύνη στις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και του εμπορευματοποιημένου συστήματος υγείας, αρνούμενη να αναλάβει την κρατική ευθύνη απέναντι στις ανάγκες του λαού μας.    

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς για άμεση ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άνοιγμα ΜΕΘ, ενίσχυση μέσων προστασίας για τους υγειονομικούς, πέραν των μπαλωμάτων που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Τώρα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας, με ένταξή του στο σχεδιασμό του κράτους και όχι με αγορά υπηρεσιών, από την οποία κερδοφορούν τα κοράκια της ιδιωτικής Υγείας.

Δεν συμβιβαζόμαστε  με τα «πρωτόκολλα» του κέρδους των καπιταλιστών που έχουν μετατρέψει τους μεγάλους χώρους δουλειάς σε εστίες υπερμετάδοσης.

Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζομένων και του λαού! Τώρα είναι η ώρα τα αιτήματα για προστασία της υγείας και της ζωής του λαού να ακουστούν σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιάς, χώρους Εκπαίδευσης και δομές Πρόνοιας.

Τώρα που έχουν συσσωρευτεί στις πλάτες των εργαζομένων και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων απολύσεις, απώλειες μισθών και χρέη, απαιτούμε κανένας εργαζόμενος, κανένας άνεργος, κανένας αυτοαπασχολούμενος να μη μείνει χωρίς εισόδημα. Να καταργηθούν όλα  τα αντεργατικά μέτρα που νομοθετεί η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, δίνοντας το σινιάλο στη μεγαλοεργοδοσία να ξεσαλώσει.

Τώρα χτίζουμε απεργιακό μέτωπο να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα και τα αντιλαϊκά μέτρα που νομοθετεί η κυβέρνηση με ρυθμούς πολυβόλου, για 10ωρη δουλειά, 200 ευρώ μισθό και χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, αξιοποιώντας την καραντίνα.

26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Περισσότερα

Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ν. Αττικής – Για την απώλεια της συναδέλφισσας Πάτρας Περαντώνη

Για την απώλεια της συναδέλφισσας Πάτρας Περαντώνη Η Διοίκηση του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού –...

Συλλυπητήριο της ΟΕΚΙΔΕ για την απώλεια της Πάτρας Περαντώνη

Συλλυπητήριο της ΟΕΚΙΔΕ για την απώλεια της Πάτρας Περαντώνη Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού...

ΕΚ Λαμίας – Είναι ανεπιθύμητοι από τον λαό και την νεολαία, δεν έχουν καμιά δουλειά σε αυτόν τον Ιστορικό χώρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ Τα Φασιστοειδή ετοιμάζουν να λερώσουν το χώρο των...