Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων : Οι ιμπεριαλιστές τη γή ξανάμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα Χαράζουν

Δημοσιεύτηκε στις

Οι ιμπεριαλιστές τη γή ξανάμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα Χαράζουν

  • Καμία εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

  • Να μην επικυρωθεί η ελληνοαμερικάνικη συμφωνία που μετατρέπει τη χώρα σε μαγνήτη πολέμου.

  • Μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος από τις ανατιμήσεις.

Ο πόλεμος είναι συνέχεια της «ειρήνης» με στρατιωτικά μέσα. Η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – Ρωσίας επιβάλλεται από την όξυνση των ανταγωνισμών με κριτήριο τα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα τους. Για ακόμη μία φορά με δραματικό τρόπο αποδεικνύεται ότι οι δρόμοι του πετρελαίου και του φυσικού αερίου είναι σπαρμένοι με αίμα.

Τα προσχήματα γνωστά. Σήμερα είναι η εθνοκάθαρση του λαού του Ντομπάς, της Ουκρανίας, εχθές η εθνοκάθαρση του λαού του Κοσόβου, του Ιράκ, της Συρίας. Το μόνο που αλλάζει είναι η θέση του ιμπεριαλιστή.

Δεν υπάρχουν «κακοί» και «καλοί» ιμπεριαλιστές. Γι αυτούς που σήμερα ξεπλένουν τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό και «μασκαρεύουν» την ΕΕ σε «φιλειρηνικό» τάχα πόλο μέσα στο ΝΑΤΟ, η πραγματικότητα τους διαψεύδει. 21 από τις 30 χώρες του ΝΑΤΟ είναι μέλη της ΕΕ. Γερμανία και Γαλλία παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για λογαριασμό του ΝΑΤΟ. Οι ελληνικές κυβερνήσεις συμμετέχουν ενεργά στους ΑμερικάνοΝΑΤΟικούς και Ευρωενωσιακούς σχεδιασμούς με στόχο τη συμμέτοχη της ελληνικής αστικής τάξης στο πλιάτσικο, σε βάρος των λαών.

Καλούμε τον Γιαννιώτικο λαό να απορρίψει τα κάλπικα διλήμματα που τον βάζουν να διαλέξει ιμπεριαλιστή, να ταυτιστεί με τον έναν ή τον άλλο πόλο της ευρωατλαντικής συμμαχίας ή να υπερασπιστεί την καπιταλιστική Ρωσία ενάντια στους ΑμερικάνοΝΑΤΟικούς.

Στα αποκαΐδια του πολέμου κερδοσκοπούν οι καπιταλιστές. Η εκτόξευση των τιμών της ενέργειας φέρνει ρεκόρ κερδών στα αμερικανικά και ρωσικά ενεργειακά μονοπώλια. Δίπλα τους το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο, βασικός μεταφορέας LNG φυσικού αερίου. Οι εφοπλιστές κινούν τα πλοία τους με αφορολόγητο πετρέλαιο όταν ο ελληνικός λαός ματώνει από την εκτόξευση των τιμών. Να κοπούν τώρα οι προκλητικές φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος.

Όποιος με ειλικρίνεια τάσσεται ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο οφείλει να δυναμώσει την πάλη πρώτα από όλα για απεμπλοκή της χώρας από τα ΑμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια. Κανένας Έλληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Η Αλεξανδρούπολη, το Στεφανοβίκειο, η Σούδα, το Άκτιο, είναι ορμητήρια πολέμου. Τώρα να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να μην επικυρωθεί η ελληνοαμερικάνικη συμφωνία που φέρνει προσεχώς η ελληνική κυβέρνηση στη Βουλή. Αποδέσμευση της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Υπόμνημα προς το Υπ. Εργασίας. Να παρθούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον καύσωνα

Να παρθούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον καύσωνα Αυτές τις ημέρες λόγω του καύσωνα,...

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: 14 Ιούλη κινητοποίηση στις προβλήτες 2 & 3 στο Λιμάνι του Πειραιά

Συνάδελφοι το Σωματείο Λιμενεργατών ΕΝΕΔΕΠ απευθύνει κάλεσμα σε κινητοποίηση τη  Δευτέρα 14 Ιουλίου στις...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Δελτίο Τύπου για τον καύσωνα

Εδώ και μία ώρα στην Μυτιλήνη και στην περιοχή της Γέρας είναι σε ισχύ...