Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Να παρθούν πίσω οι εκδικητικές απολύσεις λόγω συνδικαλιστικής δράσης

Δημοσιεύτηκε στις

Να παρθούν πίσω οι εκδικητικές απολύσεις  λόγω συνδικαλιστικής δράσης

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση μέλους της Διοίκησης του και Προέδρου του σωματείου Επισιτισμού και την απόλυση άλλων τριών εργαζομένων – μελών σωματείων από το ξενοδοχείο “SAZ CITY LIFE HOTEL”, εξαιτίας της απεργίας για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Έχουμε καθαρό ότι οι 2μηνες και 3μηνες συμβάσεις ομηρίας έχουν στόχο να μην μιλάνε οι εργαζόμενοι, να μη διεκδικούν. Η μη ανανέωση σύμβασης ισοδυναμεί με απόλυση!

Απαιτούμε τώρα να παρθούν πίσω οι απολύσεις!  Απαιτούμε να ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων με την άμεση μετατροπή τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου για το σύνολο του προσωπικού.

Τα υπερκέρδη του τουρισμού δεν έγιναν από τη δουλειά ούτε των επιχειρηματιών, ούτε των διευθυντάδων τους.  Πάτησαν πάνω στην εντατικοποίηση, στους μισθούς πείνας, στη δουλειά ήλιο με ήλιο σε περιόδους έξαρσης της κάθε σεζόν.

Πάει πολύ επιχειρηματίες του τουριστικού κεφαλαίου στα Γιάννενα να κλαψουρίζουν για τα δήθεν λιγοστά τους κέρδη, όταν από όλες τις μπάντες ενισχύονται από το κράτος, το τοπικό κράτος κι όταν ευαγγελίζονται σε όλους τους τόνους “το θαύμα του τουρισμου”.

Πάει πολύ να απαιτούν από εργαζόμενους τους να βγάζουν σε πέρας δυο και τρία πόστα, να ξέρουν “να τα κάνουν όλα” όπως τους λένε και στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, για να κρατήσουν τη δουλειά τους, να δουλεύουν 12ωρα και 13ωρα, 6ημερα και 7ημερα όταν υπάρχουν πελατες και να απολύονται, να παίρνουν αναγκαστικά ρεπό όταν η πελατεία δεν είναι αρκετή. Ταυτόχρονα να απολύουν “γιατί δεν χρειάζονται”.

Η βαριά βιομηχανία του τουρισμού, με την ανοχή της κυβέρνησης, του αστικού κράτους, των τοπικών αρχών και στα Γιάννενα αξιοποιεί το σύνολο του αντεργατικού οπλοστασίου που όλοι μαζί ψήφισαν, στήριξαν για να έχει κάθε επιχειρηματίας την άνεση να κάνει λάστιχο τα ωράρια και τις ζωές εργαζομένων.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου SAZ να μην τρομοκρατηθούν και να παλέψουν για τα δικαιώματα τους, απαιτώντας όλοι μαζί για συμβάσεις αοορίστου χρόνου και μισθούς στο ύψος των αναγκών των οικογενειών τους και όχι των αναγκών των κερδών της εργοδοσίας. Οργανωμένοι να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Το Εργατικό Κέντρο, τα σωματεία του Νομού θα είναι στο πλευρό τους εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Να παρθούν πίσω οι εκδικητικές απολύσεις.

Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις του προσωπικού σε αορίστου χρόνου

Όλοι στην απεργία Παρασκευή 1η Μάη

10:30 στο Εργατικό Κέντρο

Περισσότερα

Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων ΕΦΕΤ:  Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά – δυναμώνουμε τους αγώνες των εργαζομένων

«Αυτοί που βρίσκονται ψηλά λένε: Πόλεμος και Ειρήνη είναι δυο πράγματα ολότελα διαφορετικά. Όμως...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Να ακυρωθεί η άδικη και καταχρηστική απόλυση της συναδέλφου

Καταγγέλλουμε την άδικη και καταχρηστική απόλυση συναδέλφου μας, μέλους του σωματείου από το κατάστημα...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά

Όλοι  την Παρασκευή 1η Μάιου διαδηλώνουμε μαζί με τους εργαζόμενους στην συγκέντρωση της πρωτομαγιάς....