Τετάρτη, 8 Απριλίου

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων : Μαχητική απάντηση στην αντιασφαλιστική επίθεση Κυβέρνησης μεγαλοεργοδοσίας

image_pdfimage_print

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο ενάντια στην ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων το απόγευμα 27/2 6:00μμ.

Εκ μέρους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου ο Σίμος Κώστας από το σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού κατήγγειλε την επιχείρηση καταστολής από πλευρά της κυβέρνησης ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό, όπως αποτυπώθηκε χαρακτηριστικά τα τελευταία 24ωρα είτε με στους κατοίκους των νησιών, είτε με το περιστατικό του ασφαλίτη στην ΑΣΟΕΕ, αλλά και την αστυνομοκρατία στο συνέδριο παρωδία της ΓΣΕΕ. Αποκαλύφθηκε ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι-χέρι με την καταστολή και τονίστηκε η ανάγκη της επαγρύπνησης με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε ψήφιση νομοσχεδίου ενάντια στις διαδηλώσεις.

Στη συνέχεια επισημάνθηκαν τα βασικά σημεία της αντασφαλιστικής επίθεσης. Ξεχώρισαν οι αναφορές στις επιπτώσεις για τη νέα γενιά που ζει και εργάζεται μέσα στη σύγχρονη εργασιακή ζούγκλα αναδεικνύοντας την αντίφαση από την μια των τεράστιων δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία, η επιστήμη, η αύξηση της παραγωγικότητας και των επιπτώσεων από τις αντεργατικές ανατροπές.

Παρέμβαση στη συγκέντρωση πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Νίκος Έξαρχος εκλεγμένος αντιπρόσωπος του συνεδρίου παρωδίας της ΓΣΕΕ. Αποκάλυψε την προσπάθεια να αποκλειστούν οι υγιείς δυνάμεις του εργατικού κινήματος από την τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, επιχείρηση που έπεσε στο κενό. Τέλος Κάλεσε στην ανάγκη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να ξεπεράσουν τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης τους στα χέρια τους, να γενικεύσουν την πείρα τους από την οργάνωση της τελευταίας πετυχημένης απεργίας ενάντια στο ασφαλιστικό.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης.

 

Comments are closed.