Πέμπτη, Ιούλιος 18

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων : Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους της πόλης μας το βρώμικο ρόλο της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ

image_pdfimage_print

Στον ίδιο δρόμο της καταστολής ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων που βαδίζει η κυβέρνηση και η εργοδοσία, με τις συλλήψεις των εργαζομένων στην πόλη μας, βαδίζουν και τα δεκανίκια τους πανελλαδικά στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους της πόλης μας το βρώμικο ρόλο της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που κάθε μέρα φροντίζει να αποδεικνύει ότι στέκεται στο πλευρό των μεγαλοεργοδοτών και των συμφερόντων τους και ενάντια στους εργαζόμενους, στα συνδικάτα και τους αγώνες τους.

Δεν είναι μονάχα τα εμπόδια που προσπαθούν να βάλουν με χίλιους τρόπους στην οργάνωση των αγώνων, δεν είναι μόνο η υπονομευτική, διασπαστική στάση που κράτησαν ακόμα και στην προκήρυξη της απεργίας με επίκεντρο και πλαίσιο πάλης τέτοιο που να απαντά στις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων. Έχουν χάσει κάθε «τσίπα». Έφτασαν να ζητάνε, σε συνάντηση που απαίτησαν να έχουν με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τη συνδρομή των ΜΑΤ, της αστυνομίας και του «συνδικαλιστικού της ασφάλειας», για να διατηρήσουν τις «θεσούλες» τους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Ξεδιάντροπα, ζητάνε την προστασία της αστυνομίας για να ελέγξουν τους συσχετισμούς με νόθους αντιπροσώπους σε συνέδρια – παρωδία, μακριά από την εργατική τάξη και τα προβλήματά της. Δεν πρωτοτυπούν. Η κατάσταση αυτή δεν είναι πρωτόγνωρη για την πόλη μας. Στο ενδιάμεσο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές τα ίδια έκαναν και στην πόλη μας. Κάλεσαν την αστυνομία να προστατεύσει τις νοθείες τους.

Το εργατικό κίνημα στην πολύχρονη ιστορία του έχει γνωρίσει πολλούς παρόμοιους εργατοπατέρες και πρόθυμες δυνάμεις που, πάντα στο όνομα της δημοκρατίας, απειλούσαν για την αποκατάσταση της τάξης με κριτήριο τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των επιχειρηματιών και καλούσαν τις κατασταλτικές δυνάμεις να αναλάβουν δράση.

Ο κοινός παρανομαστής, που φέρνει δυνάμεις καταστολής έξω από τα εργοτάξια, από τις βιομηχανίες, στα λιμάνια, με απαίτηση του κεφαλαίου, ενάντια σε απεργίες και τους εργατοπατέρες να ζητάνε αστυνομική προστασία, είναι ο ίδιος: Να αντιμετωπιστεί, να εμποδιστεί, με οποιονδήποτε τρόπο, κάθε φωνή αμφισβήτησης και αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα του κεφαλαίου.

Δεν θα τους περάσει!!

Οι εργαζόμενοι και αυτή τη φορά με τα συνδικάτα τους, τη ταξική γραμμή πάλης τους, θα τους δώσουν την απάντηση που τους αξίζει. Καλούμε τους εργαζόμενους να τους διώξουν από τα συνδικάτα. Είναι επικίνδυνοι.

Comments are closed.