Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Για τον αποτρόπαιο ξυλοδαρμό της 22χρονης μητέρας από τον σύζυγο της στην Άμφισσα

Δημοσιεύτηκε στις

Καταδικάζουμε απερίφραστα τον αποτρόπαιο ξυλοδαρμό που δέχτηκε η 22χρονη μητέρα από τον σύζυγό της στην Άμφισσα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στην συμπατριώτισσά μας και στους οικείους της.

Ζητάμε την άμεση και παραδειγματική καταδίκη του δράστη.

Δεν συμβιβαζόμαστε με το να γινόμαστε συνεχώς μάρτυρες εγκλημάτων βίας σε βάρος των γυναικών, ακόμα και παιδιών. 

Καταγγέλλουμε την έλλειψη όλων των αναγκαίων μέτρων πρόληψης, προστασίας και στήριξης των γυναικών από την πολύμορφη βία, με κρατική ευθύνη.

Είναι διαχρονικά εγκληματικές οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, κινούμενες στις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ, που λογαριάζουν με τη λογική του κόστους- οφέλους για το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους τα αναγκαία μέτρα στήριξης των γυναικών.

Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ διαφημίζει μέτρα- ημίμετρα, όπως το panic button, που αποδεδειγμένα είναι ανεπαρκή, σε ολόκληρο το νομό μας δεν υπάρχει ούτε ένα Συμβουλευτικό Κέντρο για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Χτίζουμε πραγματική ασπίδα προστασίας σε κάθε χώρο δουλειάς. Η μόνη ανάσα απέναντι στη δυσωδία της σημερινής βάρβαρης εκμεταλλευτικής κοινωνίας και των σάπιων αξιών της που γεννά εγκλήματα και δράστες- τέρατα, είναι ο συλλογικός αγώνας, η αλληλεγγύη, η αγωνιστική διεκδίκηση για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Σε αυτό το δρόμο η κάθε γυναίκα μπορεί να βρει τη δύναμη να σταθεί στα πόδια της, να διεκδικήσει όλες τις προϋποθέσεις για να είναι χειραφετημένη οικονομικά και συναισθηματικά.

Διεκδικούμε :

  • Εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την ολόπλευρη προστασία των γυναικών και των παιδιών από τη βία, (Συμβουλευτικά Κέντρα, Ξενώνες Φιλοξενίας κλπ) στελεχωμένων με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των  ειδικοτήτων, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση και εμπλοκή των ΜΚΟ.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, ΣΣΕ, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για όλες. Κοινωνική προστασία της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού και κάλυψη των αναγκών των γυναικών με δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας. Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων, των άνεργων γυναικών, των γυναικών από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πάρτε πίσω 6ήμερα, σπαστά, τη δουλειά τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εξοργιζόμαστε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι "δεν καταργείται η...

ΟΕΝΓΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΨΝΘ

Η Ε.Γ. της Ο.ΕΝ.Γ.Ε. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του...