Τετάρτη, 6 Ιουλίου

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας : Κάλεσμα για συμβολή στη δημιουργία χώρου δημιουργικής απασχόλησης

0

Αγαπητοί Συνάδελφοι.

Σας ενημερώνουμε ότι η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας βρίσκεται σε φάση διαμόρφωσης κατάλληλης αίθουσας στο ισόγειο του κτηρίου της έδρας του, ως χώρου για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας. Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως κύριο σκοπό να βοηθήσει στη συμμετοχή των συναδέλφων και συναδελφισσών στις μαζικές διαδικασίες αλλά θα προσφέρεται και για αξιοποίηση γενικότερα. Φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε με όρους πρακτικής υλοποίησης στην ανακούφιση έστω και μέρους της ανάγκης για υπεύθυνη απασχόληση των παιδιών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Στην προσπάθεια αυτή σας καλούμε να συμβάλλετε με όλους τους τρόπους τόσο με ιδέες, με έμπρακτη βοήθεια αλλά και οικονομικά και υλικά, με συλλογή εξοπλισμού που μπορεί γενικά να βοηθήσει (για παράδειγμα παιχνίδια, παιχνιδόκουτα, υλικά χειροτεχνίας, τραπεζάκια, καρεκλάκια, μοκέτες κλπ).

Συνεχίζουμε την προσπάθεια μαζικοποίησης των Σωματείων μας και πιστεύουμε ότι αυτή η απόφαση μπορεί να συμβάλει ιδιαίτερα στη συμμετοχή των γυναικών, που έχουν αναλάβει πολλαπλούς ρόλους αφού εκτός από την εργασία και τις υποχρεώσεις του νοικοκυριού, επωμίζονται μεγάλο κομμάτι της ανατροφής των παιδιών.

Συνεχίζουμε διεκδικώντας δομές δημιουργικής απασχόλησης και βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά εντελώς δωρεάν με ευθύνη του κράτους. Στα παιδιά μας αξίζει το καλύτερο και όχι «παρκάρισμα» σε άθλια κοντέινερ όπως για παράδειγμα συμβαίνει σε γνωστή σχολική μονάδα της Άμφισσας. 

Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση όταν η αίθουσα θα είναι έτοιμη προς χρήση καθώς και λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.