Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση στην Άμφισσα

Δημοσιεύτηκε στις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση στην Άμφισσα σήμερα 28 Φλεβάρη. Το σύνθημα «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» ήταν κυρίαρχο, ένα σύνθημα που τελικά δεν είναι μια απλή επικοινωνιακή ατάκα αλλά έρχεται καθημερινά στο προσκήνιο αφού παντού οι ανάγκες μας, οι ζωές μας ζυγίζονται με βάση τα κέρδη των λίγων και βρισκόμαστε αντιμέτωποι παντού με «άλλα Τέμπη».

Ένα χρόνο μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, βρεθήκαμε και πάλι στο δρόμο για να αποδοθούν ευθύνες και για να μείνουμε πιστοί στην υπόσχεση που δώσαμε τότε ότι δε θα επιτρέψουμε αυτό το έγκλημα να ξεχαστεί. Καμία συγκάλυψη, κανένα κουκούλωμα που επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι ανεκτό!

Τα αιτήματα για προστασία της υγείας και της ασφάλειας του λαού καθώς και η προστασία του εισοδήματος, οι πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, οι Συλλογικές Συμβάσεις καθώς και η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, των Νοσοκομείων και της Παιδείας και άλλων νευραλγικών δομών για τις λαϊκές ανάγκες και όχι με ιδιωτικά – οικονομικά κριτήρια, μπαίνουν στο επίκεντρο των διεκδικήσεων από τα Συνδικάτα.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων εργαζόμενοι από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Εργοταξιακό Σωματείο στους Ευρωπαϊκούς Βωξίτες, το Σωματείο Χειριστών, το Σωματείο Τεχνίτη, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Άμφισσας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων, η ομάδα γυναικών Άμφισσας-Ιτέας (μέλος ΟΓΕ).

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Ιωσηφίδης εκ μέρους της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ και η Ιωάννα Λαζογεώργου εκ μέρους του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Άμφισσας και της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η Ειρήνη Καραχάλιου, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου. Ακολούθησε μαχητική πορεία με παλμό στους δρόμους της πόλης.

Συνεχίζουμε! Η απεργία με αριθμό απεργιακών αποφάσεων-ρεκόρ των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, των εκατοντάδων συνδικάτων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι σταθμός. Σταθμός μεγάλου αγώνα και σταθμός νέας κλιμάκωσης.

Η πάλη των συνδικάτων συνεχίζεται με κλιμάκωση την πανεργατική απεργία στις 17 Απριλίου καθώς και την Εργατική Πρωτομαγιά. Μέχρι τότε θα ακολουθήσει σειρά αγωνιστικών δράσεων και κινητοποιήσεων με βασικό στόχο τη μαζικοποίηση των συνδικάτων και τη συνένωση των διάφορων αγωνιστικών μετώπων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...