Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Κατέπεσε στα δικαστήρια το σαθρό κατηγορητήριο για τον 24χρονο διανομέα

Δημοσιεύτηκε στις

Δεν «στάθηκε» στο μονομελές πρωτοδικείο Χαλκίδας το σαθρό κατηγορητήριο με το οποίο σύρθηκε στα δικαστήρια 24χρονος διανομέας, αφού πρώτα συνελήφθη βίαια από λιμενικούς.

Μέσα από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, την απολογία του κατηγορουμένου καθώς και οπτικό υλικό που προσκομίστηκε στο δικαστήριο από την πλευρά της υπεράσπισης κατέπεσαν οι κατηγορίες της πρόκλησης σωματικών βλαβών και της απείθειας. Το δικαστήριο έκανε αποδεκτή μόνο την κατηγορία της εξύβρισης, την οποία και αποδέχτηκε ζητώντας συγνώμη ο 24χρονος, ενώ όπως προέκυψε και κατά τη διάρκεια της εκδίκασης των στοιχείων η εξύβριση από την πλευρά του κατηγορουμένου προήλθε μετά την σύλληψή του και ενώ βρισκόταν σε καθεστώς αγανάκτησης.

Στο πλευρό του 24χρονου βρέθηκαν συνάδελφοι του, εκπρόσωποι Σωματείων της περιοχής και εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και του Συνδικάτου Επισιτισμού και Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ευβοίας, στέλνοντας μήνυμα ότι «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει».

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας δηλώνει για ακόμα μια φορά ότι δε θα ανεχτεί τέτοια περιστατικά, δε θα αποδεχτούμε ως «κανονικότητα» εικόνες σαν και αυτές με τη βίαιη σύλληψη του συναδέλφου μας σαν να είναι κοινός εγκληματίας.

Οι συνάδελφοι διανομείς και συνολικά οι εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού χρειάζεται να οργανωθούν στο Συνδικάτο τους και συλλογικά να παλέψουν για αξιοπρεπή μεροκάματα και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, κόντρα στον εργασιακό μεσαίωνα και την καταστολή.

Περισσότερα

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Η PEOPLECERT απολύει, τρομοκρατεί και εμποδίζει την συνδικαλιστική δράση

ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ PEOPLECERT ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Να Παρθούν Τώρα...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Συζητάμε και κλιμακώνουμε τις αγωνιστικές μας διεκδικήσεις απέναντι στο φορολογικό έκτρωμα

Συζητάμε και κλιμακώνουμε τις αγωνιστικές μας διεκδικήσεις απέναντι στο φορολογικό έκτρωμα Να σημάνει παντού συναγερμός....

Σωματεία – Φορείς Έβρου: Σύσκεψη 8 Δεκεμβρίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 7μ.μ.στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΒΡΟΥ Τρεις μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο νομό...