Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Κατέπεσε στα δικαστήρια το σαθρό κατηγορητήριο για τον 24χρονο διανομέα

Δημοσιεύτηκε στις

Δεν «στάθηκε» στο μονομελές πρωτοδικείο Χαλκίδας το σαθρό κατηγορητήριο με το οποίο σύρθηκε στα δικαστήρια 24χρονος διανομέας, αφού πρώτα συνελήφθη βίαια από λιμενικούς.

Μέσα από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, την απολογία του κατηγορουμένου καθώς και οπτικό υλικό που προσκομίστηκε στο δικαστήριο από την πλευρά της υπεράσπισης κατέπεσαν οι κατηγορίες της πρόκλησης σωματικών βλαβών και της απείθειας. Το δικαστήριο έκανε αποδεκτή μόνο την κατηγορία της εξύβρισης, την οποία και αποδέχτηκε ζητώντας συγνώμη ο 24χρονος, ενώ όπως προέκυψε και κατά τη διάρκεια της εκδίκασης των στοιχείων η εξύβριση από την πλευρά του κατηγορουμένου προήλθε μετά την σύλληψή του και ενώ βρισκόταν σε καθεστώς αγανάκτησης.

Στο πλευρό του 24χρονου βρέθηκαν συνάδελφοι του, εκπρόσωποι Σωματείων της περιοχής και εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και του Συνδικάτου Επισιτισμού και Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ευβοίας, στέλνοντας μήνυμα ότι «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει».

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας δηλώνει για ακόμα μια φορά ότι δε θα ανεχτεί τέτοια περιστατικά, δε θα αποδεχτούμε ως «κανονικότητα» εικόνες σαν και αυτές με τη βίαιη σύλληψη του συναδέλφου μας σαν να είναι κοινός εγκληματίας.

Οι συνάδελφοι διανομείς και συνολικά οι εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού χρειάζεται να οργανωθούν στο Συνδικάτο τους και συλλογικά να παλέψουν για αξιοπρεπή μεροκάματα και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, κόντρα στον εργασιακό μεσαίωνα και την καταστολή.

Περισσότερα

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών: Συμμετέχουμε στη Διεθνή Ημέρα Δράσης στις 30 Οκτώβρη

Σε συνεδρίασή του το Δ.Σ της ΠΕΠΡΝ, στις 02/10/26, αποφάσισε τη συμμετοχή του σωματείου...

ΕΛΜΕ Πειραιά: Δελτίο Τύπου για τις κινητοποιήσεις στη Σαλαμίνα για την επαναφορά των εκπτώσεων

Κοινό δελτίο τύπου από τις κινητοποιήσεις της ΕΛΜΕ Πειραιά και του ΣΕΠΕ Σαλαμίνας με...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαίδευση: Η τέχνη στο σχολείο δεν είναι πολυτέλεια, είναι δικαίωμα και ανάγκη

Η τέχνη στο σχολείο δεν είναι πολυτέλεια, είναι δικαίωμα και ανάγκη! Αγωνιζόμαστε για την...