Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Καταγγέλουμε την προκλητική απόφαση των ΚΕ.Π.Α. Χαλκίδας

Δημοσιεύτηκε στις

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΚΕ.Π.Α. – ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΒΑΡΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ

Ο Γολγοθάς των συναδέλφων που αποκτούν αναπηρίες από την καταπόνηση στην εργασία δεν τελειώνει. Είναι πολλές οι περιπτώσεις, όπως πρόσφατα της συναδέλφου Μαρίας, που ταλαιπωρούνται με ραντεβού που αναβάλλονται, επαναλαμβανόμενες επίπονες εξετάσεις και γραφειοκρατικές διαδικασίες χωρίς τέλος προκειμένου να παραιτηθούν των δικαιωμάτων τους σε αναπηρικό επίδομα, σε φάρμακα κλπ. Κι όταν αυτά ξεπεραστούν τους περιμένουν αυθαίρετοι κόφτες. Όπως και στην πρόσφατη περίπτωση της συναδέλφου, που παρότι κάτω από τις κινητοποιήσεις του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος έχει διαμορφωθεί νομοθετικό πλαίσιο (άρθρο 56 του 2540/2017), που να αναγνωρίζει περιπτώσεις σαν τη δική της ως βαριά κινητική αναπηρία άνω του 67%, αυτό το νομοθετικό πλαίσιο με “οδηγία” των κυβερνήσεων δεν εφαρμόζεται από τις επιτροπές ΚΕ.Π.Α.!

Αυτή είναι η πολιτική των περικοπών σε πρόνοια-υγεία που υλοποιείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις για τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα, για να φοροαπαλλάσσονται και να επιδοτούνται οι όμιλοι, για να στήνονται σήμερα προϋπολογισμοί στήριξης της πολεμικής οικονομίας!

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα της συναδέλφου και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων.

  • Καταγγέλλουμε την προκλητική απόφαση των ΚΕ.Π.Α. Χαλκίδας που υλοποιεί την πολιτική περικοπών σε υγεία-πρόνοια.
  • Ζητάμε από κάθε αρμόδιο να παρέμβει ώστε να αναγνωριστεί αυτό που είναι “ηλίου φαεινότερον”. Ότι δεν μπορεί να περπατήσει. Ότι πρέπει να πιστοποιηθεί το υψηλό ποσοστό κινητικής αναπηρίας άνω του 67% και να λάβει το αντίστοιχο επίδομα.
  • Ζητάμε την άμεση σύγκληση της αντίστοιχης επιτροπής που προβλέπεται για την αλλαγή της συγκεκριμένης απόφασης και τη δικαίωση της συναδέλφου.

Περισσότερα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας: Κάλεσμα στα συλλαλητήρια 6 Σεπτέμβρη και 8 Σεπτέμβρη

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ ΣΤΙΣ 5.30 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΝΘ ΔΕΥΤΕΡΑ...

Φοιτητικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης: Οι φοιτητές με τους αγώνες μας θα πούμε την τελευταία λέξη

Συνέντευξη Τύπου στις Α΄ Φοιτητικές Εστίες Θεσσαλονίκης προχώρησαν χθες οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της πόλης,...

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Να αποσυρθεί το νέο αντεργατικό τερατούργημα για το 13ωρο

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 13ΩΡΟ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ 7ΩΡΟ –...