Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Καταγγελία για τη βίαιη σύλληψη διανομέα στη Χαλκίδα

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας εκφράζει την οργή του για  το αίσχος της βίαιης σύλληψης διανομέα το απόγευμα της Πέμπτης 21 Σεπτέμβρη στην παραλία της Χαλκίδας!

Ο εργαζόμενος, ο οποίος έφυγε με το μηχανάκι του από το κατάστημα εστίασης στο οποίο εργάζεται επί του πεζόδρομου της παραλίας για να παραδώσει παραγγελία, ακινητοποιήθηκε λίγα μέτρα πιο πέρα από άντρες του Λιμενικού Σώματος με την πρόφαση ότι κινούταν σε πεζόδρομο με το δίκυκλο.

Όπως διακρίνεται και σε σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον έριξαν στο έδαφος και, ασκώντας ωμή βία με κεφαλοκλείδωμα, πατώντας τον κτλ, του πέρασαν χειροπέδες σαν να είναι κοινός εγκληματίας! Δε δίστασαν μάλιστα να συλλάβουν και δεύτερο διανομέα ο οποίος σταμάτησε για να υπερασπιστεί τον συνάδελφό του από την ωμή βία που του ασκούσαν οι εν λόγω Λιμενικοί!

Ο εργαζόμενος πέρασε όλο το βράδυ στο κρατητήριο και σήμερα οδηγήθηκε στα Δικαστήρια για να δικαστεί, φορτωμένος με το μισό ποινικό κώδικα στην πλάτη του! Εκεί βρέθηκαν για συμπαράσταση πολυμελής αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου και του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων – Επισιτισμού Εύβοιας που με το δικηγόρο τους ζήτησαν και πήραν αναβολή της δίκης.

Απαράδεκτη είναι και η στάση της εργοδοσίας η οποία δεν αναζήτησε τον εργαζόμενο που ήταν σε βάρδια, δεν πήγε στα κρατητήρια για τον επισκεφτεί, δεν τηλεφώνησε στον ίδιο ή στην οικογένειά του, δεν βρέθηκε σήμερα στα δικαστήρια για να τον στηρίξει.

Το νέο κρούσμα αυταρχισμού και άσκησης ωμής βίας σε βάρος εργαζομένου την ώρα που πήγε να βγάλει το μεροκάματό του είναι απαράδεκτο και δε θα μείνει αναπάντητο!

Το συγκεκριμένο συμβάν επιβεβαιώνει ότι ο εργασιακός μεσαίωνας και ο αυταρχισμός πάνε «χέρι – χέρι» για να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου.

Δε θα τους περάσει! Δε θα ανεχτούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές! Οι συνάδελφοι διανομείς εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες, σε καύσωνες και παγετώνες, σκοτώνονται στους δρόμους για ένα μεροκάματο. Δεν είναι εγκληματίες! Τον υπέρμετρο ζήλο τους να τον δείξουν αλλού και όχι σε εργαζόμενους που παλεύουν για να βγάλουν το ψωμί τους!

Κυβέρνηση – Υπουργείο και Λιμενικές Αρχές είναι υπόλογοι. Οφείλουν να δώσουν απαντήσεις και να αποσύρουν εδώ και τώρα τις κατηγορίες που φόρτωσαν στον εργαζόμενο μόνο και μόνο επειδή διαμαρτυρήθηκε για τη βία σε βάρος του.

Η εργοδοσία έχει την υποχρέωση να καλύψει οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση προέκυψε για τον συνάδελφο από το συμβάν που έλαβε χώρα εν ώρα εργασίας (πρόστιμα, δικαστικά έξοδα κτλ). Ταυτόχρονα, να εξασφαλίσει το εισόδημά του για όσο διάστημα δε θα μπορεί να εργαστεί.

Καλούμε τα Σωματεία και τους φορείς της Εύβοιας να καταδικάσουν το νέο κρούσμα αυταρχισμού και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί έξω από τα Δικαστήρια Χαλκίδας την ημέρα της δίκης, Δευτέρα 2 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Κανένας φοιτητής δεν πρόκειται να πεταχτεί εκτός Εστιών

Απαράδεκτη η στάση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Εμμένει στην έξωση φοιτητών από τις...

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Για την πυρκαγιά στο πλοίο ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ

Φωτιά εκδηλώθηκε, κατά την διάρκεια επισκευαστικών εργασιών, που πραγματοποιούνταν στο RO/RO πλοίο «ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ», της...