Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Καμία βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας από κοινού με το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Αττικής – Βοιωτίας – Εύβοιας – Κορινθίας πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στις αποθήκες Στερεάς Ελλάδας του ΔΕΔΔΗΕ στη Δροσιά Χαλκίδας, όπου η Διοίκηση της εταιρείας επιχειρεί τη δυσμενή μετακίνηση πέντε εργαζομένων που εργάζονται ως φύλακες.

Τα προσχήματα που αξιοποιεί η Διοίκηση είναι άθλια. Πατάει πάνω σε σοβαρότατες ελλείψεις που υπάρχουν με ευθύνη της και τις μετακυλύει στους εργαζόμενους, παρ’ ότι αυτοί τις έχουν αναδείξει διαχρονικά με συστάσεις και προειδοποιήσεις.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μη δίνεται στους εργαζόμενους αντικείμενο εργασίας εδώ και ένα μήνα (παρ’ ότι ορισμένοι από αυτούς έχουν πάνω από 30 χρόνια υπηρεσίας) καθώς και να έχουν κοπεί οι κυλιόμενες βάρδιες, με ότι αυτό συνεπάγεται στο εισόδημα και τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.

Στόχος της Διοίκησης της εταιρείας είναι να προχωρήσεις στην πλήρη εργολαβοποίηση της φύλαξης, για να έχει εργαζόμενους «φθηνότερους», χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα.

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας παραβρέθηκε επίσης στη συνάντηση που έγινε μεταξύ των εργαζομένων και εκπροσώπων της εταιρείας στην Επιθεώρηση Εργασίας και στήριξε τα δίκαια αιτήματά τους.

Απαιτούμε:

  • Καμία βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας κανενός εργαζομένου
  • Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με δικαιώματα για την κάλυψη των αναγκών.

Περισσότερα

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Πρόταση μπροστά στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ

Λεφτά για μισθούς, παιδεία, υγεία και όχι για τα κέρδη και τους πολέμους των...

ΕΛΜΕ Πειραιά: Δελτίο Τύπου από την κινητοποίηση στη Σαλαμίνα και κάλεσμα συνέχισης του αγώνα

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 13:30 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Ζητάμε τη συμπαράσταση των εργαζομένων, των συλλόγων γονέων, του...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον πρόωρο και ξαφνικό χαμό της Ελένης Κατραντζή-Χατζηελευθερίου

Η Διοίκηση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για τον...