Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Καμία βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας από κοινού με το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Αττικής – Βοιωτίας – Εύβοιας – Κορινθίας πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στις αποθήκες Στερεάς Ελλάδας του ΔΕΔΔΗΕ στη Δροσιά Χαλκίδας, όπου η Διοίκηση της εταιρείας επιχειρεί τη δυσμενή μετακίνηση πέντε εργαζομένων που εργάζονται ως φύλακες.

Τα προσχήματα που αξιοποιεί η Διοίκηση είναι άθλια. Πατάει πάνω σε σοβαρότατες ελλείψεις που υπάρχουν με ευθύνη της και τις μετακυλύει στους εργαζόμενους, παρ’ ότι αυτοί τις έχουν αναδείξει διαχρονικά με συστάσεις και προειδοποιήσεις.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μη δίνεται στους εργαζόμενους αντικείμενο εργασίας εδώ και ένα μήνα (παρ’ ότι ορισμένοι από αυτούς έχουν πάνω από 30 χρόνια υπηρεσίας) καθώς και να έχουν κοπεί οι κυλιόμενες βάρδιες, με ότι αυτό συνεπάγεται στο εισόδημα και τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.

Στόχος της Διοίκησης της εταιρείας είναι να προχωρήσεις στην πλήρη εργολαβοποίηση της φύλαξης, για να έχει εργαζόμενους «φθηνότερους», χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα.

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας παραβρέθηκε επίσης στη συνάντηση που έγινε μεταξύ των εργαζομένων και εκπροσώπων της εταιρείας στην Επιθεώρηση Εργασίας και στήριξε τα δίκαια αιτήματά τους.

Απαιτούμε:

  • Καμία βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας κανενός εργαζομένου
  • Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με δικαιώματα για την κάλυψη των αναγκών.

Περισσότερα

Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Αττικής: Τρία χρόνια μετά, δεν μπορούμε και δεν θα συνηθίσουμε το έγκλημα

28/02/2023 - 3 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε - Δεν συγχωρούμε! Το Σωματείο μας καλεί τα...

Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας: Όλοι στο Σύνταγμα την Παρασκευή 13/2 στις 13:00 μαζί με τα εργατικά σωματεία

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα κυβέρνησης – ΓΣΕΕ για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας!  Όλοι στο Σύνταγμα...