Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Ανακοίνωση για το θάνατο συναδέλφου υλοτόμου

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου υλοτόμου που έχασε τη ζωή του στο μεροκάματο, δουλεύοντας στο όρος Τελέθριο της Βόρειας Εύβοιας.

Οι συχνοί, σοβαροί τραυματισμοί και οι θάνατοι των συναδέλφων Ρετσινάδων – Δασεργατών – Υλοτόμων αποδεικνύουν την μεγάλη επικινδυνότητα του επαγγέλματος. Ταυτόχρονα, αναδεικνύουν τις τεράστιες ευθύνες του κράτους και των αρμόδιων υπηρεσιών για την έλλειψη μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, αφού –όπως καταγγέλλει και το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών Δασεργατών- δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για εκπαίδευση, σεμινάρια, δεν πραγματοποιούνται τακτικοί έλεγχοι, με αποτέλεσμα η τήρηση των μέτρων ασφαλείας να είναι «ατομική ευθύνη» των εργαζομένων και των εργολάβων.

Δηλαδή, όπως και σε κάθε έκφραση της κρατικής πολιτικής που αφορά τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού, το «πάμε κι όπου βγει» σε όλο το τραγικό του… μεγαλείο.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση.

Συσπειρωμένοι στα Σωματεία τους να παλέψουν για μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους, για να πάψουμε να μετράμε κάθε τόσο νεκρούς και σακατεμένους συναδέλφους.

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Θήβας: Το Εργατικό Κέντρο αποχαιρετά το πρώην μέλος της Διοίκησης, συνάδελφο και φίλο Μπακόλα Παναγιώτη

Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Θήβας εκφράζοντας την βαθύτατη θλίψη του, αποχαιρετά το πρώην...

Σωματείο Εργαζομένων ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ: Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Χαιρετίζουμε τους δεκάδες εργαζόμενους της πρωινής βάρδιας που με τη μαζική και δυναμική...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Το Εργατικό Κέντρο θα δυναμώσει. H προσπάθεια υπονόμευσης θα πέσει στο κενό

Το Εργατικό Κέντρο θα δυναμώσει! H προσπάθεια υπονόμευσης θα πέσει στο κενό! Η γνωστή ομάδα Παναγόπουλου...