Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Δημοσιεύτηκε στις

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4/10/2023, στις 12:30, στο Υπουργείο Οικονομικών

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δίνουν εδώ και 4 χρόνια μια τιτάνια μάχη για να μείνουν στη δουλειά τους, στα σπίτια τους, στην περιοχή τους, κόντρα στους σχεδιασμούς κυβέρνησης – «επενδυτών» που θέλουν πάση θυσία να περάσει τα εγκληματικά της σχέδια για τη ΛΑΡΚΟ.

       Μέσα σε αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση έχει σταματήσει τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ ενώ οι τιμές του νικελίου έχουν φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα, έχει ξοδέψει πολλά εκατομμύρια για το σταμάτημά της αντί να τα διαθέσει για τη λειτουργία και την ανάπτυξή της, έχει μαραζώσει ολόκληρες περιοχές, έχει περικόψει τις ήδη χαμηλές αποδοχές των εργαζομένων, έχει ρίξει τόνους λάσπη στους αγώνες τους.

Οι εργαζόμενοι από τον Ιούλη του 2022 είναι απολυμένοι και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Αυτό είναι το «δώρο» της κυβέρνησης στο νέο «επενδυτή» με τον οποίο από κοινού σχεδιάζουν ώστε να αναλάβει την ΛΑΡΚΟ με τους εργαζόμενους έξω από αυτή και τους οικισμούς, να διαλέξει όσους θέλει και με τους όρους της αγοράς. Τους όρους δηλαδή που η κυβέρνηση διαμόρφωσε σε ακόμα μεγαλύτερη αντεργατική κατεύθυνση με το τελευταίο νόμο που ψήφισε για τα εργασιακά.

Απέναντι σε αυτόν τον εμπαιγμό και σχεδιασμό υπάρχει ο αγώνας των εργαζομένων και η έκφραση αλληλεγγύης σε αυτόν από εκατοντάδες σωματεία, χιλιάδες εργαζόμενους όλης της χώρας.

       Ως Εργατικό Κέντρο Εύβοιας στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και σε αυτή τη φάση του αγώνα, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για όσο χρειαστεί.

Η Κυβέρνηση να σταματήσει τον εμπαιγμό. Είναι υπεύθυνη και υποχρεωμένη να μας πει τι θα κάνει για:

  • Να σταματήσει εδώ και τώρα το έγκλημα στην ΛΑΡΚΟ.
  • Να σταματήσει εδώ και τώρα ο μαρασμός των περιοχών γύρω από αυτή.
  • Να μην υπάρξει κανένας άνεργος από 1/1/2024.
  • Να μετατρέψει τις συμβάσεις εργασίας από ορισμένου, σε αορίστου χρόνου. Να επιστρέψει τον κλεμμένο μόχθο των εργαζομένων, να επαναφέρει τα δώρα εορτών και το επίδομα αδείας.
  • Να υλοποιηθεί σχέδιο συντήρησης και ενιαίας επαναλειτουργίας με όλους τους εργαζόμενους στην εργασία και συγκροτημένα δικαιώματα.

 

Στηρίζουμε την κινητοποίηση την Τετάρτη 4/10/2023 στις 12:30 στο Υπουργείο Οικονομικών και καλούμε Σωματεία και φορείς να συμμετάσχουν μαζικά σε αυτή.

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν:

Ψαχνά (Δημαρχείο) 10:00πμ

Αρτάκη (κεντρική Πλατεία) 10:15πμ

Χαλκίδα (Πάρκο Βούρκου) 10:30πμ

Περισσότερα

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Η PEOPLECERT απολύει, τρομοκρατεί και εμποδίζει την συνδικαλιστική δράση

ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ PEOPLECERT ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Να Παρθούν Τώρα...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Συζητάμε και κλιμακώνουμε τις αγωνιστικές μας διεκδικήσεις απέναντι στο φορολογικό έκτρωμα

Συζητάμε και κλιμακώνουμε τις αγωνιστικές μας διεκδικήσεις απέναντι στο φορολογικό έκτρωμα Να σημάνει παντού συναγερμός....

Σωματεία – Φορείς Έβρου: Σύσκεψη 8 Δεκεμβρίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 7μ.μ.στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΒΡΟΥ Τρεις μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο νομό...